Κρήτη: Προληπτική απολύμανση καταυλισμών Τσιγγάνων στα Χανιά

Σε προληπτική απολύμανση καταυλισμών των Τσιγγάνων στις περιοχές Νεροκούρου και Τσικαλαριά στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, προχώρησε σήμερα ο δήμος Χανίων.

Η απολύμανση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Χανίων, από εξειδικευμένο ιδιωτικό συνεργείο και με βάση τους αυστηρούς κανόνες για την δημόσια ασφάλεια και υγιεινή.

Όπως δήλωσε η Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης Σοφία Μαλανδράκη, «η Περιφέρεια προχώρησε τις διαδικασίες για την ανάθεση του διαγωνισμού για την απολύμανση ελέγχοντας με τις υπηρεσίες της κατά πόσο τα είδη που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη τόνισε ότι η διαδικασία της απολύμανσης γίνεται με βάση τις αυστηρές διατάξεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Όπως ανέφερε, «σαν δήμος παράλληλα με την απολύμανση θα προχωρήσουμε στην διανομή τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής και ασβέστη».

Σύμφωνα με την κ. Ζερβουδάκη η εικόνα των δύο καταυλισμών ήταν καλή, καθώς οι διαμένοντες σε αυτούς είχαν προχωρήσει σε καθαρισμό των χώρων.

Η απολύμανση των δύο καταυλισμών είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Απριλίου, ωστόσο είχε αναβληθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ