Ευ. Τσακαλώτος: Η ΝΔ βλέπει την κρίση ως ευκαιρία διάλυσης της μεσαίας τάξης

Τσακαλώτος

«Το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ για τη μεσαία τάξη μάς άφησε χρόνους», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναφέρει ότι σε χθεσινή συνέντευξή του στο CNN ο πρωθυπουργός μίλησε για ύφεση 10%, σχολιάζοντας πως «αν ξεκινάνε από 4,7% την Πέμπτη, το κάνουν 7,9% την Κυριακή και την Δευτέρα φτάνουν στο 10%, αγχώνομαι πού θα φτάσουν μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο».

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει ότι «όπως υπάρχει διαφοροποίηση στο ύψος της καθαρής δημοσιονομικής παρέμβασης που λέει η ΝΔ εσωτερικού, η ΝΔ εξωτερικού και η ΝΔ πραγματικού, έτσι υπάρχει ανάλογη διαφοροποίηση και για το ύψος της ύφεσης που λέει«. Δηλαδή, συνεχίζει, «στην Ελλάδα λέει 4,7%, στην Ευρώπη λέει 7,9% στις ΗΠΑ λέει 10%». «Όσο για το πραγματικό ύψος της ύφεσης ο Θεός να βάλει το χέρι του», σχολιάζει και υπογραμμίζει ότι «όμως η ύφεση δεν είναι απλοί αριθμοί. Είναι άνθρωποι που απολύονται. Νέα παιδιά που βλέπουν το μέλλον τους να καταρρέει. Είναι επιχειρήσεις που κλείνουν. Είναι ζωές που καταστρέφονται. Ζωές ανθρώπων για τους οποίους η κυβέρνηση αδιαφορεί».

Ο κ. Τσακαλώτος κατηγορεί τη ΝΔ ότι «βλέπει την κρίση ως ευκαιρία διάλυσης της μεσαίας τάξης» και ότι «πλέον το λέει ανοιχτά». Είπε ότι χθες ο κ. Σταϊκούρας στην ερώτηση για τη μεσαία τάξη «δεν απάντησε σε τίποτα». «Μάλιστα όταν του είπα ότι τα μέτρα που παίρνει, αυτά που δεν προκαλούν χρέη στους πολίτες και δεν μεταθέτουν υποχρεώσεις είναι μόλις 6 δισ., σώπασε». Αφού παρέπεμψε στο κύριο άρθρο της «Καθημερινής της Κυριακής» αναφορικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χρέη, με τίτλο «Όχι στα ζόμπι», ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι ο υφυπουργός κ. Ζαββός ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός από τον υπουργό Οικονομικών, μιλώντας για «ανακατατάξεις« και λέγοντας ότι «η παρεχόμενη ρευστότητα δεν θα κατευθυνθεί ούτε σε επιχειρήσεις-ζόμπι, ούτε σε μπαταχτσήδες, που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στην ανταγωνιστικότητα».

«Το ότι οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης για την ΝΔ θεωρούνται πλέον “ζόμπι” και “μπαταχτσήδες” που πρέπει να εξοντωθούν, δεν το λες και συνέπεια με το προεκλογικό τους αφήγημα», καταλήγει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ