Φ. Γεννηματά: Οφείλουμε όλοι ένα ευχαριστώ στο νοσηλευτικό προσωπικό

Γεννηματά

Hμέρα Νοσηλευτών/Νοσηλευτριών σήμερα και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά αναφέρει σε δήλωσή της ότι «οφείλουμε όλοι, ένα «ευχαριστώ» από καρδιάς, γι’ αυτούς που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Όμως δεν αρκεί το χειροκρότημα. Ο σεβασμός και η αναγνώριση πρέπει να αποδεικνύονται με πράξεις».

Η κ. Γεννηματά ασκεί κριτική στη κυβέρνηση καθώς χωρίς διάλογο αλλά με ΠΝΠ, όπως υποστηρίζει, προχωρεί στο διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού προκαλώντας τη δικαιολογημένη αντίδρασή του και κινητοποιήσεις.

Καλεί δε τον αρμόδιο υπουργό να αποσύρει την διάταξη και να συζητήσει με τους εκπροσώπους των νοσηλευτών για να αντιμετωπισθούν από κοινού τα ζητήματα του έργου τους, ως ενιαίου κλάδου.

Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται έμπρακτα στο πλάι του νοσηλευτικού προσωπικού, λέει η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και προσθέτει πως «θα συνεχίσουμε δυναμικά τις πρωτοβουλίες μας για την ένταξη των νοσηλευτριών/νοσηλευτών του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά [και για] τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των νοσοκομείων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ