Χαώδης η διαφορά Μητσοτάκη – Τσίπρα σε νέα δημοσκόπηση – 23 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Το 74% είναι θετικό και μάλλον θετικό στην επιβολή ποινών και μέτρων. Το 77% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο της Opinion Poll οι πολίτες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την εξάπλωση της νόσου μετά τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τους συνωστισμούς στις πλατείες. Μάλιστα το 74% είναι θετικό και μάλλον θετικό στην επιβολή ποινών και μέτρων που ήδη έχουν ανακοινωθεί προκειμένου να σταματήσουν οι συναθροίσεις.

Παράλληλα το 77% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων. Πρόκειται για ένα ζήτημα που προβληματίζει ιδιαίτερα την κυβέρνηση αλλά και τους λοιμωξιολόγους ωστόσο οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το επόμενο διάστημα αν και οι τελευταίες πληροφορίες υποστηρίζουν πως δύσκολα θα επαναλειτουργήσουν για φέτος τα δημοτικά.

Αντίθετοι είναι οι πολίτες με την στάση που κράτησε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση για τα θύματα της Μαρφίν. Το 68% των ερωτηθέντων υποστήριξε πως ήταν σίγουρα ή μάλλον λάθος η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει μόνος του στεφάνι και να αρνηθεί την πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Χαώδης η διαφορά Μητσοτάκη – Τσίπρα

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού εξακολουθεί σε μία ακόμη δημοσκόπηση να είναι ιδιαιτέρως υψηλή. Σύμφωνα με την μέτρηση της “Opinion Poll” ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 69% θετικές γνώμες και ο Αλέξης Τσίπρας μόλις 28%. Ιδιαιτέρως μεγάλη είναι η διαφορά και στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκεντρώνει 52% και τον Αλέξη Τσίπρα 19,5%

Στις 23 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 23 μονάδες. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 44% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21% και ακολουθούν ΚΚΕ 5,5% ΚΙΝΑΛ 4,9% Ελληνική Λύση 4,4% και Μέρα 25 3,3%.

Η δημοτικότητα των υπουργών

Σε μια ακόμη δημοσκόπηση ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας εξακολουθεί να κρατά τα ηνία με 60% θετικές γνώμες. Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 55%, αμέσως μετά έρχονται ο Νίκος Δένδιας με 54%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 53%, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με 51% και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με 48,7%.

Πηγή: thetoc.gr