Κ.Χατζηδάκης στο Blue Sky: Δεν έχουμε χαρίσει τίποτα στη Τουρκíα, έχουμε ιστορία και περηφάνια

Στο κλίμα έντασης που έχει δημιουργηθεί με υπαιτιότητα της Τουρκίας αναφέρθηκε μιλώντας στο BLUE SKY και στην εκπομπή Παρεμβάσεις ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει δώσει απαντήσεις στην τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας πως απομένει να δούμε ποια θα είναι η μελλοντική στάση της Άγκυρας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, μέχρι τωρα δεν έχουμε χαρίσει στην Τουρκία, έχουμε ιστορία και περηφάνια.

Αναφερόμενος στο νέο πολεοδομικό σχεδιασμό στο Μάτι, ο υπουργός Περιβάλλοντος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς έτσι θα έχει κάνει μια τρύπα στο νερό. Οπως είπε, έως το τέλος του έτους, έχουν προγραμματιστεί οι κατεδαφίσεις 1108 αυθαιρέτων κτισμάτων σε όλη τη χώρα.

Σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Χατζηδακης επεσήμανε ότι ένα από τα προβλήματα, είναι πως ενώ η ανακύκλωση έπρεπε να είναι στο 50%, είναι στο 20%, καθώς το 40% των απορριμμάτων που καταλήγουν στους μπλε κάδους, δεν είναι προς ανακύκλωση και στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει έως το τελος του 2022 στο κλείσιμο όλων των ανεξέλεγκτων χωματερών.