Λέσβος: Ηλικιωμένος έπεσε πάνω σε διαδηλωτές – 6 τραυματίες, 2 σε σοβαρή κατάσταση

Έξι άτομα τραυματίσθηκαν γύρω στις 11 το βράδυ της Τρίτης στην εθνική οδό στη βόρεια έξοδο της πόλης, μπροστά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης, όταν ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ηλικιωμένος έπεσε επάνω σε ομάδα συγκεντρωμένων διαδηλωτών. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου μεταφέρθηκε προληπτικά και ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω στους συγκεντρωμένους.

Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και παρέσυρε σταθμευμένες μηχανές που βρίσκονταν κατά μήκος του δρόμου, σύμφωνα με το lesvosnews.net.

Οι τραυματίες είναι έξι από τους οποίους μια γυναίκα κι ένας άντρας πολύ σοβαρά.

Αναστάτωση και μποτιλιάρισμα προκλήθηκε μέχρι να απομακρυνθούν τα οχήματα από τον χώρο του ατυχήματος.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από τις 8:30 το βράδυ μετά από διαδικτυακή πρόσκληση στην οποία έγραφαν ότι «το νησί κινδυνεύει», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα πάντα με τις αναρτήσεις επρόκειτο να συγκροτήσουν περίπολα προκειμένου να εμποδίζουν μετανάστες από το να βάλουν φωτιές (θεωρούν, σύμφωνα με τους συγκεντρωμενους, ότι τη σημερινή φωτιά που μαίνεται ακόμα στα βουνά της Θερμής την έβαλαν μετανάστες).

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έξω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ επιτέθηκαν σε βαν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν στελέχη μη Κυβερνητικής οργάνωσης που διέφυγαν με την επέμβαση της Αστυνομίας, ενώ κάποιες ομάδες συγκεντρωμένων κατά διαστήματα κινήθηκαν και προς τον καταυλισμό της Μόριας.