Λέσβος: Κραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες – Να παρέμβει ο Εισαγγελέας

Τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης επισκέφθηκε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρέθεσε διεξοδικά και λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην περιοχή της Ουτζάς και του Μαύρου Λόφου, έπειτα από τα τελευταία γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στο νησί της Λέσβου και την ολοσχερή καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.

Πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αντιμετωπίζουν προβλήματα προσβασιμότητας -πολλές δε εξ αυτών παραμένουν κλειστές- τόσο λόγω των προσφύγων και μεταναστών που έχουν κατασκηνώσει στον αύλειο χώρο τους, αλλά και εξαιτίας της απαγόρευσης διέλευσης από τις αστυνομικές δυνάμεις στη βόρεια είσοδο της πόλης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα, για την απομάκρυνση των μεταναστών από τον δρόμο και τους χώρους των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία τους. Ταυτόχρονα να διασφαλιστούν οι περιουσίες των επιχειρήσεων από πιθανές παραβατικές συμπεριφορές που μπορεί να προκύψουν.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο Λέσβου κινείται και πιέζει ώστε να υπάρξει δέσμη μέτρων ανακούφισης και αποζημίωσης των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Πηγή: lesvosnews.net