Φώφη Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ακίνδυνος αντίπαλος για τη ΝΔ

Γεννηματά

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι η προοδευτική διέξοδος απέναντι στη συντήρηση. Το αφήγημα του κ.Τσίπρα κατέρρευσε όταν δοκιμάστηκε στην πράξη, με την κυβερνητική του πολιτική», τονίζει η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ και κατακρίνει την Αξιωματική Αντιπολίτευση λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι πια ακίνδυνος αντίπαλος για τη ΝΔ».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει ότι «η Παράταξή μας είναι ο προοδευτικός πόλος. Το Κίνημα Αλλαγής είναι η πραγματική αντιπολίτευση, που δίνει καθημερινά διαπιστευτήρια συνέπειας και υπευθυνότητας. Κάθε μας κριτική, συνοδεύεται από προτάσεις. Κάθε μας πρόταση εμπεριέχει τις αξίες και το έργο του ΠΑΣΟΚ, όπως στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η κοινωνία εισπράττει ότι το κίνημα μας μπορεί να γίνει το στήριγμά της. Το βλέπω καθημερινά σε όλη την Ελλάδα, στις περιοδείες που κάνω και στις τηλεδιασκέψεις. Μας ακούν με εμπιστοσύνη και ελπίδα. Οι προτάσεις μας απαντούν στις ανάγκες τους για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση». Προσθέτει πως τώρα διαμορφώνονται οι συνθήκες για μια νέα Αλλαγή, προοδευτική που μόνο το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να καθοδηγήσει.

Η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κινείται χωρίς σχέδιο σε όλους τους τομείς, με την τακτική του βλέποντας και κάνοντας. «Τα λάθη της είναι πια ορατά με σοβαρές επιπτώσεις για τους πολίτες. Γι’ αυτό και η δυσφορία παίρνει πλέον πολιτικά χαρακτηριστικά Αλήθεια εξακολουθεί να είναι ικανοποιημένος ο κ. Μητσοτάκης μετά από αυτές τις εξελίξεις; Το “ αλάθητο” του κ. Μητσοτάκη κλονίζεται πλέον σε όλους τους τομείς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Χαιρετίζει την επένδυση που ανακοίνωσε η Microsoft στην Ελλάδα εξηγώντας πως «χρειαζόμαστε εμβληματικές επενδύσεις για να αξιοποιήσουμε το πλούσιο ταλέντο και τις γνώσεις των νέων μας. Και γιατί όχι, να δημιουργήσουμε τις δικές μας επιχειρήσεις με τεχνολογίες αιχμής που θα εξάγουν τεχνογνωσία σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Προφανώς, κάθε μεγάλη επένδυση -και ιδιαίτερα στη νέα ψηφιακή οικονομία- είναι καλοδεχούμενη, εφόσον έχει προστιθέμενη αξία για τη χώρα, από τις εγκαταστάσεις μέχρι τις θέσεις εργασίας και τα φορολογικά έσοδα».

«Για το νέο παραγωγικό μοντέλο που προτείνουμε από τη Θεσσαλονίκη πιστεύουμε ότι πρέπει να διατεθεί περίπου το 50% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε επενδύσεις, με ισχυρό αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα, χωρίς να χαθεί κανένα ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τις δημόσιες επενδύσεις στην υγεία, στο κοινωνικό κράτος, στις έξυπνες υποδομές, στο περιβάλλον», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά ενώ επισημαίνει ότι «μια νέα καραντίνα θα δώσει τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία. Η Κυβέρνηση είχε αρκετούς μήνες να σχεδιάσει το άνοιγμα της οικονομίας μέσα σε δύσκολες, αλλά γενικώς προβλέψιμες συνθήκες. Ας ακούσει επιτέλους τις προτάσεις μας, πριν να είναι αργά και οδηγηθούμε σε έσχατες λύσεις που θα προσθέσουν ασήκωτα βάρη στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους.»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δηλώνει ικανοποιημένη για την απόφαση του δικαστηρίου πως είναι εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή και τονίζει πως μετά «τις αποκαλύψεις Κοντονή, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογη και το στίγμα ότι επέτρεψαν στη Χρυσή Αυγή να μην στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματα, θα τους ακολουθεί για πάντα».

Θεωρεί πως η καταδικαστική απόφαση είναι «ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο, ότι μπορούμε να τελειώνουμε με τους νεοναζί, όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Ο αγώνας δεν τελειώνει στην αίθουσα του δικαστηρίου ή έξω από το Εφετείο. Συνεχίζεται στο δημόσιο διάλογο, στη Βουλή, στο σχολείο, στους χώρους εργασίας, στα τηλεοπτικά πάνελ, στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, όπου δηλαδή μπορεί να εισχωρήσει ξανά ο μισαλλόδοξος εξτρεμιστικός λόγος. Γι΄αυτό είναι καθήκον της Πολιτείας, των ΜΜΕ και των κομμάτων να συζητούν και να διαβουλεύονται διαρκώς με την κοινωνία. Για να μην δημιουργούνται ψευδαισθήσεις ή επικίνδυνες θεωρίες συνομωσίας που τροφοδοτούν τον διχασμό και τη βία», σημειώνει η κ. Γεννηματά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ