ΗΠΑ: Μυστήριος μεταλλικός στύλος βρέθηκε στην έρημο της Γιούτα (Εικόνες)

Ένας παράξενος μεταλλικός στύλος ανακαλύφθηκε στην έρημο της Γιούτα από πλήρωμα ελικοπτέρου που περνούσε από την περιοχή, αφήνοντας τις τοπικές αρχές έκπληττες.

Το ελικόπτερο με προσωπικό υπηρεσίας για την άγρια ζωή βρισκόταν στην περιοχή για να μετρήσει πρόβατα. Είπαν ότι ο στύλος φαινόταν να έχει «φυτευτεί» στο έδαφος ανάμεσα στους κόκκινους βράχους.

Σύμφωνα με το BBC, δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ποιος μπορεί να τον τοποθέτησε εκεί. Το ύψος του στύλου φτάνει τα 3,6 μέτρα.

Ένας εκ των βιολόγων που μετρούσαν τα πρόβατα ήταν ο πρώτος που παρατήρησε το παράξενο αντικείμενο, λέγοντας ότι του θύμισε κάτι από την ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ “A Space Odyssey”. Πολλοί στα κοινωνικά μέσα έσπευσαν να κάνουν λόγο για εξωγήινους. Ωστόσο, κάποιοι είπαν ότι ίσως πρόκειται για καλλιτεχνική παρέμβαση.

Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Γιούτα Aero Bureau κυκλοφόρησε εικόνες του μεταλλικού αντικειμένου σε ορθογώνιο σχήμα σε δελτίο τύπου την περασμένη εβδομάδα.

Ανέφερε ότι οι αρχές θα καθορίσουν εάν «πρέπει να διερευνήσουν περαιτέρω».

«Είναι παράνομο να εγκαταστούνται κατασκευές ή έργα τέχνης χωρίς άδεια σε ομοσπονδιακά διαχειριζόμενα δημόσια εδάφη, ανεξάρτητα από τον πλανήτη από τον οποίο προέρχεστε», δήλωσε το υπουργείο.

Το τμήμα δεν έχει αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία του στύλου, καθώς φοβάται ότι οι εξερευνητές μπορεί να προσπαθήσουν να το αναζητήσουν και να «χαθούν».

Πηγή: skai.gr