Κ. Ζέρβας: Ήρθε η ώρα για πιο αυστηρά μέτρα στην Θεσσαλονίκη

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, την έντονη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας μίλησε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για ανάγκη επιβολής πιο αυστηρών μέτρων, ενώ εκτίμησε πως θα πρέπει να κλείσουν και τα Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε για την επιβολή πιο αυστηρών μέτρων: “Έκρουσα από νωρίς το καμπανάκι του κινδύνου. Βλέπαμε αυτές τις εικόνες να έρχονται, Δυστυχώς η εικόνα που έχουμε δεν δείχνει να σταθεροποιείται η κατάσταση. Πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί. Μπορεί να καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν επιλέξαμε το αυστηρό lockdown Μαρτίου – Απριλίου, νομίζω όμως ότι έχει έρθει η ώρα να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί”.

“Εκτιμώ πως πρέπει να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία”

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε επίσης πως εκτιμά ότι θα έπρεπε να μπει λουκέτο και στα Δημοτικά Σχολεία.

“Ξεκινήσαμε με ανοιχτά όλα τα σχολεία, έκλεισαν τα Λύκεια, έκλεισαν τα Γυμνάσια, έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κλείσουν και τα Δημοτικά. Αυτό δεν είναι μια δική μου εισήγηση.

Ο δήμαρχος έχει μια εικόνα της πόλης συνολική. Δέχομαι πληροφορίες ότι κάθε μέρα δημοτικά σχολεία πρέπει να απολυμανθούν, υπάρχουν κρούσματα, υπάρχει συνωστισμός γονέων έξω από τις σχολικές αυλές όλα αυτά προκαλούν μια εικόνα η οποία πραγματικά δεν είναι ότι καλύτερο. Άρα από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και από τη στιγμή που πρέπει πλέον να είμαστε πιο αυστηροί, θα πρέπει να επέμβουμε και σε αυτό”

Μάλιστα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε πως δεν είναι ώρα για “παιχνίδι ευθυνών”, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, “το τι έφταιξε, ποιος έφταιξε είναι το λιγότερο το ελάχιστο που ενδιαφέρει τους πολίτες”.

Αναφορικά με την πίεση στο σύστημα υγείας, ο κ. Ζέρβας είπε πως οι άνθρωποι στην υγεία κάνουν το καλύτερο δυνατό και ανέφερε πως αν η κατάσταση χειροτερέψει στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να βρεθούν άμεσα μεγάλοι χώροι για περισσότερες κλίνες.

Πηγή: thestival.gr