Εντοπίστηκε εμπορευματοκιβώτιο με καθαρή κοκαΐνη από το Εκουαδόρ

Αξιολογώντας σχετικές πληροφορίες η Δίωξη και σε συνεργασία με άλλες διωκτικές Αρχές και την DEA, επί 20 ημέρες ελέγχθηκαν 150 εμπορευματοκιβώτια στο Λιμάνι του Πειραιά μέχρι που εντοπίστηκε το … “χριστουγεννιάτικο” φορτίο.

Φορτίο κοκαΐνης συνολικού βάρους 35 κιλών εντόπισε και κατάσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών, αναφορικά με επικείμενη δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτιο, εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση της κατά την τρέχουσα περίοδο των Χριστουγέννων.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., την Γ’ Τελωνειακή Διεύθυνση Πειραιά και τη συνδρομή του Γραφείου D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν επί 20ημερο έλεγχοι στον Λιμένα του Πειραιά, σε περισσότερα από 150 εμπορευματοκιβώτια.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν ο εντοπισμός εμπορευματοκιβωτίου, με δηλωθέν φορτίο “είδη τροφίμων” και συγκεκριμένα μπανάνες, στα τοιχώματα του οποίου βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν, 30 συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 35 κιλών.

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε φορτωθεί σε πλοίο, που είχε αναχωρήσει στις 15 Νοεμβρίου από τον Λιμένα του Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί στον Λιμένα του Πειραιά στις 7 Δεκεμβρίου.

Ειδικά με αυτή την σφραγίδα, δηλαδή τον «άσσο» έχουν ξαναέρθει ποσότητες από το Εκουαδόρ και πρόκειται για αναγνωριστικό της πρώτης ποιότητας και της ανώτατης καθαρότητας που έχει. Άλλωστε είναι δεδομένο ότι στην λιανική η ποσότητα αυτή θα νοθευόταν και θα «έσπαγε» τουλάχιστον επί τρία.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών διενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, που όπως φαίνεται αποτελούν ένα πολύ καλά δομημένο καρτέλ κοκαΐνης που στέλνει συνεχώς και με τον ίδιο τρόπο, κρυμμένες τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης σε τοιχώματα ή στα ψυγεία των κοντέινερ που μεταφέρουν μπανάνες. Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα και για την αποκάλυψη του κυκλώματος που θα παραλάμβανε το φορτίο και όλες αυτές τις ημέρες δεν εμφανίστηκε κανείς τους.

πηγή: newsit.gr