Θεσσαλονίκη: Ανοίγουν δεκάδες τάφους για τα θύματα του κορωνοϊού

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες από τα νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης, όπου και ανοίγονται ειδικοί χώροι ταφής για τα θύματα του κορωνοϊού στην πόλη.

Συγκεκριμένα, έχει γνωστοποιηθεί πως στα νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης οι αρμόδιοι υπάλληλοι διαμορφώνουν συνέχεια νέους ειδικούς χώρους ταφής. Κι αυτό γιατί οι χώροι δεν αρκούν και τα πρωτόκολλα επιβάλουν οι νεκροί από τον ιό να τοποθετούνται σε ειδικούς χώρους, μακριά από τους υπόλοιπους νεκρούς.

Όπως έγινε γνωστό χθες, τουλάχιστον 70 ταφές είχαν γίνει στα κοιμητήρια του Ευόσμου τα οποία βρίσκονται στην άλλη πλευρά της πόλης ενώ ακόμη 130 τάφοι είναι διαθέσιμοι για θύματα COVID. Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από 160 κηδείες κορωνοϊού έχουν γίνει από τον Απρίλιο έως τώρα. Οι περισσότερες εξ αυτών έγιναν το τελευταίο δίμηνο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι σοροί των νεκρών από κορωνοϊό τοποθετούνται σε ειδικές σακούλες μέσα στα φέρετρα που είναι σφραγισμένα και τυλιγμένα με διπλή σειρά νάιλον, ενώ θα πρέπει να μείνουν θαμμένοι δέκα χρόνια. Παρότι τα πρωτόκολλα τηρούνται αυστηρά, οι εργαζόμενοι στα κοιμητήρια φοράνε την ειδική φόρμα κατά τη διαδικασία του ενταφιασμού.

Πηγή: athensvoice.gr