Μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την Ρόδο: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας (Εικόνα)

Ένα ουράνιο σώμα να εισέρχεται στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ρόδο και συγκεκριμένα στο Φαληράκι, έγινε ορατό από κάτοικο της περιοχής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα ανάρτηση του Στέργου Μανώλακα ερασιτέχνη αστρονόμου, στο facebook, σήμερα την 10:34η πρωϊνή και περίπου 30 μοίρες νοτίως της Ρόδου, είδε έναν τεράστιο μετεωρίτη με πράσινη ουρά. Μετά από περίπου 2 με 3 λεπτά άκουσε έναν διπλό κρότο.

Φίλος του αυτόπτη μάρτυρα που μένει στις Πεταλούδες έγραψε ότι άκουσε ένα βουητό που ακούστηκε σαν μακρινό μπουμπουνητό.

Σε νέοτερη ανάρτηση του ο Στέργος Μανώλακας έφτιαξε ένα μοντέλο με το τι είδε και το παρουσίασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

“ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑ. ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΙΔΑ ΑΠΟΣΠΟΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ. ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΛΑΜΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ 2 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΔΙΕΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟ ΑΤΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ. ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΒΟΥΗΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΟΙΑΖΕ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΚΡΟΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΒΡΟΝΤΗ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ” γράφει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το greekastronomy.gr, κάθε χρόνο πέφτουν στην Γη περίπου 500 μετεωρίτες με μέγεθος από έναν μικρό βόλο μέχρι και μπάλα καλαθοσφαίρισης. Τα σώματα που δεν φτάνουν μέχρι το έδαφος είναι δεκάδες κάθε μέρα. Όσο μεγαλύτερα είναι τα μετέωρα, τόσο πιο έντονα φαίνονται στον ουρανό κατά την πτώση τους δημιουργώντας πύρινη βολίδα, δυνατό κρότο από το σπάσιμο του ήχου η την έκρηξη τους και αφήνοντας πίσω τους μια μεγάλη ουρά από αέρια.