Νέα δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 14 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 14 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η ALCO, για λογαριασμό του OPEN, από την 12η έως την 17η Μαρτίου 2021, σε δείγμα 1.000 ατόμων.
Οι πολίτες απαντούν στην ερώτηση της δημοσκόπησης του OPEN για το ποιόν πρωθυπουργό μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύονται περισσότερο. Σύμφωνα με τον Κώστα Παναγόπουλο της ALCO, είναι ο 12ος μήνας κατά τον οποίο ο δείκτης αξιοπιστίας για τον πρωθυπουργό κινείται σε υψηλά επίπεδα, σχεδόν διπλάσια από εκείνα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της κυβέρνησης και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, λαμβάνει 42%, “κανέναν” απαντά το 31%, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιλέγει το 22%. Για το έργο και τη στάση των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στον έναν χρόνο της πανδημίας, το 48% κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 30% θετικών γνωμών.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, οι πολίτες απάντησαν στη δημοσκόπηση του OPEN φέρνοντας πρώτο το κυβερνών κόμμα. Με σχεδόν 14 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία και αυτό «δείχνει την πολιτική κυριαρχία του κυβερνόντος κόμματος» εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος, ανεξαρτήτως αν υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια σε κάποιες πτυχές της πολιτικής της.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 14 μονάδων με 37.3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 23,3% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ (6,1%), το ΚΚΕ (6%), η Ελληνική Λύση (4,3%), το ΜέΡΑ25 (2.9) και η Πλεύση Ελευθερίας (6,5%).

Πηγή: ethnos.gr