Α. Γεωργιάδης στο BLUE SKY: Άνοιγμα του εμπορίου με αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους

Τη βούληση της κυβέρνησης να μπει το λιανεμπόριο στη διαδικασία των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή Παρεμβάσεις με τον Σωτήρη Ξενάκη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπ. Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων 24 ωρών, αλλά και η δυνατότητα ώστε να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους όλοι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, θα συνυπολογιστούν ώστε να υπάρξει εισήγηση στην Επιτροπή των ειδικών προκειμένου να αποφασίσουν την Παρασκευή.

Ο υπ. Ανάπτυξης σημείωσε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλα τα εμπορικά, συμπεριλαμβανομένων των mall και οι αγορές να γίνονται χωρίς ραντεβού, αλλά αυτό είναι μια εξίσωση που περιλαμβάνει τη διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων, αλλά και την υποχώρηση του κύματος της πανδημίας.

Μάλιστα, όπως είπε, θα ισχύσει το πρωτόκολλο των δυο εξετάσεων και για το εμπόριο.

Σχολιάζοντας την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως αναμένεται να ανοίξει πάντα σε εξωτερικούς χώρους μετά το Πάσχα, ενώ όπως είπε, για την επιδότηση προς τις επιχειρήσεις του χώρου, έχει τεθεί ένας θεωρητικός στόχος για την 10η Μαΐου.

Ερωτηθείς τέλος για τις μετακινήσεις το Πάσχα, τόνισε πως η οποιαδήποτε απόφαση, θα παρθεί την τελευταία στιγμή.