Ξύλο στον Πειραιά μεταξύ επιβατών και ναυτών απεργών – Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Κανονικά αποπλέουν από την 09:00η το πρωί τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού προχώρησε σε μετατροπή της 24ωρης απεργίας σε στάση εργασίας έως την 9η το πρωί, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Blue Sky, αγανακτισμένοι επιβάτες πραγματοποίησαν έφοδο και μπήκαν με την βία στο οχηματαγωγό Champion Jet 2, με τους επιβάτες και απεργούν να έρχονται στα χέρια. Αποτέλεσμα ήταν οι απεργοί να υποχωρήσουν και το δρομολόγιο να γίνει κανονικά αν και με καθυστέρηση. Το πλοίο είναι προγραμματισμένο να πάει Σύρο – Σέριφο –  Σίφνο Ίο – Μήλο – Σαντορίνη.

Επίσης συγκεντρωμένοι επιβάτες βρίσκονταν από νωρίς το πρωί έξω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos» που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα – Πάρο – Νάξο, καθώς μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού είχαν αποκλείσει την είσοδο του πλοίου πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για σήμερα, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 12 απόπλοι πλοίων.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.