Θ. Βασιλακόπουλος: Δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο, εκτός από τον εμβολιασμό

«Δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο αντιμετώπισης του κορωνοϊού εκτός από τον εμβολιασμό», τόνισε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα, ο κ. Βασιλακόπουλος, είπε χαρακτηριστικά πως είναι «κοινή λογική», οι εσωτερικοί χώροι να λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους.

Μιλώντας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σημείωσε ότι όσοι εργάζονται σε νοσοκομεία πρέπει να προστατευτούν όπως και οι νοσηλευόμενοι.

Σχετικά με τις επικρίσεις για ελλιπή ενημέρωση, ο κ. Βασιλακόπουλος, σημείωσε ότι η ενημέρωση είναι ενδελεχέστατη. «Δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή ασαφείς πληροφορίες, υπάρχει μόνο φόβος ο οποίος μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με σωστή ενημέρωση», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον συνδυασμό εμβολίων, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες που να δείχνουν αν αυτό είναι αποτελεσματικό.

Για τον εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας 15-17 ετών και τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται, είπε ότι μέχρι τώρα έχουμε τρεις θανάτους από παιδιά κάτω των 18 ετών. «Το να νοσήσει ένα παιδί και να μπει σε ΜΕΘ είναι μια τραυματική εμπειρία τόσο για το παιδί όσο και για την οικογένεια του», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Όσο αφήνουμε τον ιό να μεταδίδεται δεν θα έχουμε μόνο την μετάλλαξη Δέλτα, η οποία δεν έχει μικρότερη βαρύτητα από ότι ο προηγούμενος ιός», είπε και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην φοβούνται.

Πηγή: ant1news.gr