Πειραιάς: 24ωρη λειτουργία κλιματιζόμενου χώρου λόγω καύσωνα

Κλιματιζόμενος χώρος σε 24ωρη βάση θα λειτουργεί από σήμερα 27/7 στον Πειραιά για την προστασία των πολιτών από τις προβλεπόμενες υψηλές θερμοκρασίες με βάση το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, «μέχρι να αλλάξουν οι μετεωρολογικές συνθήκες και να υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας» θα λειτουργεί η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, για τη φιλοξενία των πολιτών (Μυκάλης 51, Καμίνια. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 216 8003076, 216 8003077)».

Επιπλέον, σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του ΕΟΔΥ και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον ιό SARS-CοV-2.

Οι πολίτες που επιθυμούν να πληροφορηθούν για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του κλιματιζόμενου χώρου, μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου 213 2022000. Επίσης, μπορούν να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου piraeus.gov.gr, καθώς και μέσω της δημοτικής ραδιοφωνίας Κανάλι 1, 90,4 FM.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ