Με έρευνα από το 2015 απαντά η ΝΔ στην εξεταστική για δημοσκοπήσεις-κονδύλια

Στην αντεπίθεση αναμένεται να περάσει η κυβέρνηση μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις και την χρηματοδότηση των ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την διερεύνηση της υπόθεσης από το 2015, από τότε δηλαδή που είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση προσέφυγε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να δικαιολογήσει στο εσωτερικό του ακροατήριο την μεγάλη διαφορά που εξακολουθεί να έχει μετά από δύο χρόνια η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, και υπενθυμίζουν πως με πρόταση της ΝΔ αναθεωρήθηκε το Σύνταγμα και έδωσε το δικαίωμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να μπορούν να καταθέτουν προτάσεις για την σύσταση εξεταστικών.

Μάλιστα στην κυβέρνηση θέλουν να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε να αποδειχθούν με συγκεκριμένα στοιχεία τα όσα έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο με ορισμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων και τις χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ, όσο και με το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και το “Syriza Channel” που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί μέσω Καλογρίτσα. “Τότε προσπαθούσε με στημένους διαγωνισμούς να φτιάξει ελεγχόμενο από τον ίδιο, σύστημα στα ΜΜΕ και δημοσίευε κατά κόρον “δημοσκοπήσεις μαϊμού”, αναφέρει η ΝΔ.

Στο Μαξίμου είναι αποφασισμένοι να μιλήσουν με ονόματα και διευθύνσεις για τα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο αλλά και θα απαντήσουν με συγκεκριμένα στοιχεία για όλα όσα τους κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Θα αναφερθούν επίσης στον ρόλο που διαδραμάτισε ο δημοσκόπος Χριστόφορος Βερναδάκης του Αλέξη Τσίπρα, που βρέθηκε στο στόχαστρο ακόμη και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά την εκλογική ήττα του 2019 τον κατηγόρησαν πως έδινε λάθος δημοσκοπική εικόνα για την πραγματική διαφορά που υπήρχε ανάμεσα στη ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

“Όλοι καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο κ. Τσίπρας κατέφυγε στην πρόταση αυτή προκειμένου να δικαιολογήσει την αποτυχία και την ανεπάρκεια του απέναντι σε κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα για την πατρίδα και την κοινωνία για τα οποία δεν έχει καμιά ουσιαστική πρόταση”, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κυβερνητικά στελέχη υπενθύμιζαν πως μόλις τον περασμένο Ιούλιο η Βουλή αποφάσισε με 174 ψήφους την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Πηγή: thetoc.gr