Στην Αυστραλία η Υπουργός Πολιτισμού για τα εγκαίνια της έκθεσης «Ανοιχτοί Ορίζοντες»

Την Αυστραλία επισκέπτεται η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, από σήμερα Μεγάλο Σάββατο 23 έως την 29η Απριλίου, με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης, στο Μουσείο της Μελβούρνης, «Ανοιχτοί Ορίζοντες: Αρχαία ελληνικά ταξίδια και επαφές στην ελληνική αρχαιότητα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, στο Σίδνεϊ, η Λίνα Μενδώνη έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με ομοσπονδιακούς υπουργούς, ομογενείς υπουργούς και βουλευτές, συναντήσεις με φορείς της Ομογένειας, επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, καθώς και συνεργασία με τα μέλη των Εθνικών Επιτροπών για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Θα επισκεφθεί, επίσης, την έδρα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, και το Αρχαιολογικό Κέντρο.

Η Λίνα Μενδώνη θα παραστεί στην Αναστάσιμη Λειτουργία στον Ι.Ν. Αναστάσεως του Χριστού, ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακάριου. Την Δευτέρα του Πάσχα θα παρευρεθεί στον επίσημο εορτασμό και την παρέλαση για την εθνική γιορτή της Αυστραλίας ANZAC day, η οποία τιμά τη μνήμη των θυμάτων πολέμου.

Στη Μελβούρνη, η Υπουργός θα συναντηθεί με την Κυβερνήτρια της Βικτώριας Linda Dessau, καθώς και με ομοσπονδιακούς και με ομογενείς υπουργούς. Η Λίνα Μενδώνη έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με φορείς της ομογένειας, ενώ θα επισκεφθεί το Ελληνικό Μουσείο και το Πανεπιστήμιο Latrobe, όπου και η έδρα κλασικών και νεοελληνικών σπουδών.