Η Μόσχα αναπτύσσει τους βαλλιστικούς διηπειρωτικούς υπερ-πυραύλους Σαρμάτ

Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει την πρώτη στρατιωτική μονάδα που θα είναι εξοπλισμένη με τους βαλλιστικούς πυραύλους Σαρμάτ (Sarmat), ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, το αργότερο έως το φθινόπωρο, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Ντμίτρι Ρογκόζιν, τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

Η μονάδα αυτή θα εδρεύει στο Ουζούρ, στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ, περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σύμφωνα με το TASS που επικαλείται συνέντευξη του Ρογκόζιν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 TV, και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Sarmat ICBM (Διηπειρωτικός Βαλλιστικός Πύραυλος) σχεδιάστηκε στο κέντρο Makeyev State Rocket της Roscosmos και κατασκευάζεται από την εταιρεία Krasmash. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πύραυλος RS-28 Sarmat είναι ικανός να μεταφέρει μια πυρηνική κεφαλή MIRVed βάρους έως και 10 τόνων σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, τόσο μέσω του Βορείου όσο και του Νοτίου Πόλου.

Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα μικρό βίντεο με τα κύρια χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του ρωσικού υπερ-πυραύλου: