Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον Βαυαρό πρωθυπουργό: Τα θέματα που συζητήθηκαν

Η προώθηση της διμερούς οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας και οι επενδύσεις στην Ελλάδα ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ (Markus Söder).

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Βαυαρό πρωθυπουργό -ο οποίος βρίσκετα στη χώρα μας στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας του Βαυαρικού Κοινοβουλίου- για την τουρκική προκλητικότητα και τόνισε ότι η ΕΕ έχει στρατηγικό συμφέρον στη διατήρηση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην περιοχή της Μεσογείου, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκαν τα σημαντικά περιθώρια προώθησης της διμερούς οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας και το σταθερό περιβάλλον που την καθιστά ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ελληνική ενεργειακή πολιτική και τις πρωτοβουλίες της χώρας μας προκειμένου να καταστεί κόμβος μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή προς την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ