Κ. Μητσοτάκης: Συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Στις εργασίες του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας συμμετείχε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια των εργασιών εξελέγη νέος πρόεδρος του ΕΛΚ ο Μάνφρεντ Βέμπερ και ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του μέχρι σήμερα ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού για τα ευρωπαϊκά θέματα με έδρα τις Βρυξέλλες, Θανάση Μπακόλα, για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΕΛΚ. Η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου γενικού γραμματέα θα γίνει αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο πρωθυπουργός είχε διαδοχικές διμερείς συναντήσεις με την πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας Μάια Σάντου, τον πρωθυπουργό του Μαρόκου Αζίζ Ακάνουχ και τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Αλμπέρτο Φεϊχό.

Στις διμερείς συναντήσεις συμμετείχαν, από την ελληνική πλευρά, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης ‘Αννα-Μαρία Μπούρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ