Μπανγκλαντές: Τον «συνέλαβαν» γιατί «σκότωνε» κλασικά τραγούδια

Ένας Mπαγκλαντεσιανός τραγουδιστής με μεγάλο διαδικτυακό κοινό προσήχθη σήμερα τα ξημερώματα στο αστυνομικό τμήμα όπου κλήθηκε να σταματήσει τις επώδυνες ερμηνείες κλασικών τραγουδιών, γεγονός που προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο “Ηρωας Άλομ”, όπως αυτοαποκαλείται, μετράει σχεδόν δύο εκατομμύρια ακολούθους στο Facebook και περίπου 1,5 εκατομμύριο στο YouTube, όπου εδώ και πολλά χρόνια ανεβάζει τα εκκεντρικά βίντεο κλιπ των τραγουδιών του.

Ένα από αυτά είναι το βίντεο όπου ερμηνεύει το “Arabian Song” (Αραβικό Τραγούδι), στο οποίο εμφανίζεται με την παραδοσιακή αραβική ενδυμασία πάνω σε έναν αμμόλοφο με φόντο καμήλες.

Ωστόσο, ο Άλομ έχει προκαλέσει και πολλές επικρίσεις κυρίως για την αποτυχημένη ερμηνεία δύο αγαπημένων κλασικών εθνικών τραγουδιών–του βραβευμένου με Νόμπελ ινδού ποιητή Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ και του εθνικού ποιητή του Μπανγκλαντές, του Κάζι Ναζρούλ Ισλάμ.

Χθες ο Άλομ είπε στο AFP ότι την περασμένη εβδομάδα “υπέστη ψυχικό βασανιστήριο” από την αστυνομία που του ζήτησε να σταματήσει να ερμηνεύει κλασικά τραγούδια, του είπε ότι είναι πολύ άσχημος για τραγουδιστής και ότι θα πρέπει να υπογράψει ένα “συμβόλαιο συγγνώμης”.

“Η αστυνομία με πήρε στις 6πμ και με κράτησε για οκτώ ώρες. (Οι αστυνομικοί) με ρώτησαν γιατί τραγουδάω τραγούδια των Ραμπίντρα και Ναζρούλ”, λέει.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ντάκα, ο Χαρούν ουρ Ρασίντ, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Άλομ ζήτησε συγγνώμη επειδή τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια του λαού και επειδή στα βίντεό του φόρεσε αστυνομική στολή χωρίς να έχει πάρει άδεια.

“Δεχτήκαμε πολλά παράπονα εις βάρος του. Άλλαξε πλήρως το παραδοσιακό ύφος των τραγουδιών…Μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα το ξανακάνει”, είπε ο Χαρούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ