Ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: Τι αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού σε λίγες ώρες (Παρασκευή 23/9).

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στις τουρκικές προκλήσεις παρουσιάζοντας την πραγματική εικόνα στο Αιγαίο.

Η Αθήνα είναι αποφασισμένη να καταρρίψει έναν προς έναν τους εωλους ισχυρισμούς της Άγκυρας και ο κ.Μητσοτακης δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητα τα όσα πρωτοφανή ισχυρίστηκε από το ίδιο βήμα ο Τούρκος Πρόεδρος.

Είναι σαφές, όμως, ότι η απάντηση του πρωθυπουργού δεν θα ακολουθήσει σε ύφος την ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα απαντήσει στις ανυπόστατες τουρκικές κατηγορίες για το μεταναστευτικό με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς ενώ θα στείλει μήνυμα πως η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της και σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Απόψε από το βήμα του ΟΗΕ η ελληνική απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα
Παράλληλα,θα αναδείξει τον ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Αν Μεσόγειο, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ότι τι οι διαφορές επιλύονται μόνο στην βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Όπως έχει ήδη διαμηνύσει η Ελλάδα κρατά κλειστές τις πόρτες στις απειλές, δεν εκφοβίζεται,αλλά επίσης κρατά ανοιχτα τα παράθυρα στο διάλογο.

Διπλωματικός μαραθώνιος

Πάντως η ελληνική διπλωματία συνεχίζει τον μαραθώνιο της ενημέρωσης σε φίλους και συμμάχους για τους κινδύνους του τουρκικού αναθεωρητισμού, μέσα από τις διμερείς συναντήσεις του ΥΠΕΞ με ομολόγους του από όλο τον κόσμο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, στην Νέα Υόρκη, καθώς και των παρεμβάσεων σε φόρα και εκδηλώσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του κυρίου Δένδια, με κορυφαίο γεγονός βέβαια, την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Γενική Συνέλευση σε λίγες ώρες.

Πηγή: ertnews.gr