Τραγωδία με δυο ναυάγια δουλεμπορικών σε Λέσβο και Κύθηρα: Σε εξέλιξη οι έρευνες διάσωσης

Στους 17 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί του σημερινού ναυαγίου σκάφους με παράνομους μετανάστες στην περιοχή Πεταλίδι της Θερμής Λέσβου.

Περίπου την 10:00η πρωϊνή εντοπίσθηκε και ο 17ος νεκρός. Πρόκειται για έναν νέο 15 περίπου χρονών ο οποίος προστέθηκε στη λίστα των 16 νεκρών γυναικών, Αφγανικής στο σύνολο τους καταγωγής. Επίσης, εντοπίστηκε ζωντανή και μια ακόμα γυναίκα ανεβάζοντας στις 10 τις διασωθείσες οι οποίες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και νοσηλεύονται στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας του Ιδρύματος.

Τις γυναίκες που διασώθηκαν επισκέφτηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Το μεσημέρι η κυρία Γκάγκα σε συνέντευξή της εξέφρασε τη συμπάθεια της στα θύματα του ναυαγίου και είπε πως πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός. Όπως σημείωσε, οι διασωθείσες του ναυαγίου γυναίκες με τις οποίες συναντήθηκε τη ρωτούσαν αν γνωρίζει την τύχη των αδελφών τους, ενώ όπως είπε δύο από αυτές έχουν η μια κάκωση στο κεφάλι και η άλλη ένα κάταγμα. «Είναι» όμως είπε «καλά στην υγεία τους και θα τους παρέχουμε τη νοσηλεία και την περίθαλψη που χρειάζονται».

Δεκαοκτώ ανήλικοι μεταξύ των διασωθέντων λαθρομεταναστών στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων

Δεκαοκτώ ανήλικοι, 7 γυναίκες και 55 άνδρες περιλαμβάνονται μεταξύ των 80 διασωθέντων του ιστιοφόρου σκάφους που συγκρούστηκε στα βράχια στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Οι έρευνες του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό των 15 αγνοουμένων συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω ισχυρών ανέμων έντασης έως 10 μποφόρ ενώ έντεκα από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο. Όπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο επέβαιναν συνολικά 95 λαθρομετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ