Θ. Πλεύρης στο Blue Sky: Αυξήσεις στους γιατρούς πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια

Μας σοκάρει το περιστατικό με το δεκαεξάχρονο στη Θεσσαλονίκη και πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες της τραγωδίας, όπως και οι συνθήκες κάτω απο την οποία έγινε η τραγωδία με το μαθητή στις Σέρρες δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στο Blue Sky και στην εκπομπή Παρεμβάσεις, ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας για τις αλλαγές στο ΕΣΥ που ψηφίστηκε με τον πρόσφατο νόμο είπε ότι οι γιατροί είναι η μόνη κατηγορία στο δημόσιο που παίρνουν αυξήσεις. Είναι η πρώτη φορά ,πρόσθεσε, που δίνονται αυξήσεις μετά από 15 χρόνια.

Δεν έχουμε πια και την πληθώρα των γιατρών που είχαμε τις περασμένες δεκαετίες υπάρχει ανταγωνισμός από τον ιδιωτικό τομέα αλλά και εξωτερικό δήλωσε ο κ. Πλεύρης.
Διευκρίνισε ότι το Υπουργείο Υγειας θα κάνει συμβάσεις μερικής απασχόλησης με γιατρούς εκεί που βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις γιατρών ειδικοτήτων όπως την Κω κι άλλα νησιά.

Δεν υπάρχει πουθενά αλλαγή της εργασιακής σχέσης, όποιος δεν θέλει δεν το κάνει.

Για τον προσωπικό γιατρό ανέφερε ότι χρειάζεται να μπουν στο σύστημα άλλοι 1100 γιατροί όταν βέβαια θα είναι διαθέσιμοι.

Ανεφερε ακομη ότι από πρώτη Ιανουαρίου επιστρέφουν στα νοσοκομεία όλοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ενώ θα καταργηθούν και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο, αυτομάτως μόλις εμβολιαστούν.