Κλειστή η ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου: Συγκεντρώσεις σε Ασπρόπυργο, Μέγαρα και Ζευγολατιό

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων και του Ζευγολατιού στο ρεύμα προς Κόρινθο, όπου έχουν συγκεντρωθεί πολίτες που διαμαρτύρονται για το γεγονός.

Την ίδια ώρα ένταση επικρατεί και στον Ασπρόπυργο από ομάδες Αθιγγάνων σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επεισόδια και συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού, βρίσκεται σε εξέλιξη στο ύψος του καταυλισμού «Τσαΐρια» των αθιγγάνων, στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, 20 με 25 άτομα έχουν κλείσει την οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει κινητοποιηθεί και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς οι συγκεντρωμένοι έχουν βάλει φωτιά σε αντικείμενα. Ανάλογη συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη και στη Χαλκηδόνα, με τη συμμετοχή περίπου 20 ατόμων.

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες Αθθιγάνων και δυνάμεις των ΜΑΤ εκδηλώθηκαν νωρίτερα στην οδό Πόντου και στη δυτική Θεσσαλονίκη νωρίτερα σήμερα. Περίπου 100 άτομα άναψαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα στην περιοχή. Ένας από αυτούς πυροβόλησε με καραμπίνα κατά των αστυνομικών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Νωρίτερα πάλι, πυρπόλησαν δύο οχήματα εκσκαφέων. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου-λάμψης.

Επεισόδια με Αθίγγανους προκλήθηκαν και στην Αττική, κοντά στο Νομισματοκοπείο.

Περίπου 30-40 άτομα βγήκαν από καταυλισμό, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και έκλεισαν το τμήμα καθόδου της Λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου. Αυτήν την ώρα έχει δοθεί στην κυκλοφορία η κάθοδος της λεωφόρου με την κίνηση όμως να παραμένει επιβαρυμένη.