Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Θα μείνετε στην ιστορία ως μια μεγάλη πληγή για τη χώρα

«Τελικά για όλους και για όλα έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της κρίσης. Κάνατε ότι μπορούσατε κ. Μητσοτάκη για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή, τελικά είστε ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια που προσπαθήσατε να κρύψετε, είστε εδώ για μια πρωτοφανή θεσμική και δημοκρατική εκτροπή για την οποία δεν μπορείτε να παριστάνετε τον ανήξερο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή.

Πλέον είστε απόλυτα εκτεθειμένος, δεν έχετε το περιθώριο για θολές απαντήσεις γιατί σήμερα υπάρχουν αποδείξεις από την ΑΔΑΕ και απέναντι σε αυτές τις αποδείξεις χρωστάτε εξηγήσεις, ανέφερε.

Το βάλατε την τελευταία φορά στα πόδια, αλλά σήμερα δεν θα είναι τόσο εύκολο σημείωσε.

Χαρακτήρισε, «θλιβερή» τη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός εδώ και έξι μήνες, καταλογίζοντάς του ότι «την τελευταία φορά» που βρέθηκαν σε αυτήν την αίθουσα, «το έβαλε στα πόδια», όταν του ζήτησε να δεσμευτεί ότι δεν παρακολουθεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και υπουργούς της κυβέρνησης, προτιμώντας την «ταπείνωση» από την «δέσμευση».

«Δεν είχατε το θάρρος να κάνετε την πρόταση δυσπιστίας πρόταση εμπιστοσύνης είπε και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό εντολέα των παρακολουθήσεων. Προτιμήσατε την ντροπή της φυγής[…] ψέμα πάνω στο ψέμα και μια τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης – κακοποίηση του κράτους Δικαίου[…] μέσα στον πανικό σας ή στην αλαζονεία σας κάνατε ότι κανείς μπορεί να φανταστεί για να συγκαλύψετε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνέχισε λέγοντας: «να λοιπόν τα στοιχεία είναι εδώ, θα απαντήσετε πάνω σε αυτά;».

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναδρομή στο τελευταίο εξάμηνο κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «μια τεράστια απόπειρα συγκάλυψης» και πρόσθεσε: «Τόσο που να μοιάζει η εκτροπή των παρακολουθήσεων ισότιμη με την εκτροπή της συγκάλυψης». Ακολούθως ανέφερε: «Εξαπολύσατε ένα πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας εναντίον όσων ξέρουν και υπήρχε κίνδυνος να μιλήσουν. Με την επίκληση του απορρήτου, με απειλές 10ετούς φυλάκισης που ξεστόμιζαν τα στελέχη σας, με την καταστροφή εγγράφων. Και βέβαια με τη σπίλωση ή πιο σωστά τη δολοφονία χαρακτήρα, όσων παρόλα αυτά επέμειναν στο κράτος δικαίου και όχι στο παρακράτους του αδίκου».

Είπα ακόμη: «Δική σας απόφαση, να αναλάβατε την ΕΥΠ με το που μπήκατε στο Μαξίμου. Δική σας απόφαση να αλλάξατε το νόμο για να διοριστεί επικεφαλής της ο δικός σας άνθρωπος. Δική σας απόφαση να ορίσετε τον έμπιστο ανεψιό σας στον έλεγχό της. Δική σας απόφαση να προωθήσετε τη κ. Βλάχου ως εισαγγελέα της. Δική σας απόφαση να αλλάξετε το νόμο για την ΑΔΑΕ, μόλις έσκασε η υπόθεση Κουκάκη, για να μη μάθει ποτέ την αλήθεια. Δική σας απόφαση να επικαλεστείτε το απόρρητο για να μείνουν όλα στο σκοτάδι. Δική σας απόφαση να μην πάτε ούτε ένα στοιχείο στη δικαιοσύνη, να μην υποδείξετε ούτε έναν ένοχο. Δική σας απόφαση η χυδαία και άθλια επίθεση στην Ανεξάρτητη Αρχή και σε ένα έντιμο δικαστικό, επειδή επιτέλεσε το συνταγματικό του καθήκον».

Ένταση στη Βουλή και παρέμβαση Τασούλα
Αναφερόμενος στην γραμμή που ακολούθησε ο πρωθυπουργός θύμισε ότι «τον περασμένο Αύγουστο σας είπα ότι είναι δειλία να κρύβεστε πίσω από τον ανεψιό και βοηθό σας. Προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, μειωμένου καταλογισμού, παρά να αναλάβετε τις ευθύνες σας». Ο Αλέξης Τσίπρας κλιμάκωσε στην επίθεση στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι στο ερώτημα «ένοχος ή βλαξ αυτοβούλως επιλέξατε τη δεύτερη εκδοχή». Είπε ακόμα μπορεί η στάση να έχει γίνει ανέκδοτο αλλά το ανέκδοτο έχει γίνει επικίνδυνο.

Έντονες διαμαρτυρίες προκάλεσε στην αίθουσα η φράση του προς τον κ. Μητσοτάκη «αλλά ας δεχτούμε ότι ήσασταν μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας…» με αποτέλεσμα την παρέμβαση Τασούλα ο οποίος του είπε «να σκεφθείτε τις εκφράσεις σας». «Δεν θα επιχειρήσετε να κρίνετε την πολιτική μου παρουσία, να με προστατέψετε από την οχλαγωγία όσων φωνάζουν τώρα, αλλά δεν ενοχλούνται από έναν πρωθυπουργό που καταπάτησε το Σύνταγμα» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθως είπε προς τους βουλευτές της ΝΔ που προηγουμένως διαμαρτύρονταν: «Ο πρωθυπουργός και προσωπικός μου αντίπαλος δεν είναι ούτε μειωμένου καταλογισμού, ούτε εξαπατημένος. Ένοχος είναι. Κύριε Μητσοτάκη εσείς είστε ο επικεφαλής του ρυπαρού δικτύου. Ο ιθύνων νους του παρακράτους. Οι υποκλοπές έχουν τη δική σας σφραγίδα. Προσωπική και ανεξίτηλη. Και είναι μια υπόθεση θεσμικά ανυπόφορη αλλά και υπαρξιακά αποκρουστική. Που μας οδηγεί σε ένα καθεστώς οργουελιανής δυστοπίας».

«Ακόμα κι αν δεν δεχτούμε ότι δεν γνώριζε όσα διέπραξε με έδρα το Μαξίμου ο ανιψιός του και ο κ. Κοντολέων όταν τους αποπέμψατε δεν μιλήσατε μαζί τους γιατί το είχαν κάνει ή επικαλέστηκαν το αγαπημένο σας απόρρητο;» είπε ακόμα ενώ πρόσθεσε ότι «αυτά που μάθατε γιατί δεν τα είπατε στη Δικαιοσύνη;».

Συμπερασματικά ρώτησε τον πρωθυπουργό γιατί δεν παρέπεμψε τους υπευθύνους στην Δικαιοσύνη και πρόσθεσε: «Μήπως γιατί φοβάστε ότι αν κινηθείτε εναντίον τους, όπως θα γινόταν σε κάθε ευνομούμενη χώρα, και αν πάνε στη Δικαιοσύνη, θα ήταν πιθανό να ανοίξουν το στόμα τους; Μήπως για αυτό; Αν διέπραξαν κακουργήματα, πώς κυκλοφορούν ακόμα κρυμμένοι πίσω από το απόρρητο; Και υπό τη δική σας προστασία; Κι αφού επικαλείστε ρυπαρά δίκτυα, μια μόνο ερώτηση έχω: Είναι και η κυρία Βλάχου μέλος του ρυπαρού δικτύου;».

Του χρέωσε την ευθύνη για την παρακολούθηση μέσω κακόβουλου λογισμικού πολλών ανθρώπων: «Τρυπώσατε στην προσωπική ζωή, ο Θεός ξέρει πόσων ανθρώπων, καταλύσατε την ιδιωτικότητα, τη προσωπική τους ζωή και δεν έχετε ντροπή για όσα πράξατε. Και όλα αυτά για να αποκτήσετε πλεονέκτημα και εργαλεία εκβιασμού απέναντι τους. Για να τους έχετε στο χέρι. Και το βλέπουμε τώρα με τη παρέλαση αναξιοπρέπειας από μερίδα των θυμάτων. Των στόχων. Στήσατε ένα καθεστώς για να διασφαλίσετε την εξουσία σας. Τα εργαλεία του παρακράτους σας ήταν απαραίτητα για την άλωση, την πειρατεία, την υποταγή του κράτους στα προσωπικά σας συμφέροντα».

Ακολούθως ρώτησε: «Γιατί ακούγατε τον κύριο Χατζηδάκη; Ήταν επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια; Γιατί ακούγατε τον κύριο Ανδρουλάκη; Για την εθνική ασφάλεια ή μήπως για να καθορίσετε τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και να τον έχετε όμηρο σε προοπτική συγκυβέρνησης μετά τις εκλογές με απλή αναλογική; Γιατί ακούγατε τον κύριο Κύρτσο; Ήταν ύποπτος κατασκοπείας ή ψάχνατε εργαλεία εκβιασμού του, για να τον εξουδετερώσετε όταν τον διαγράψατε για τις απόψεις του και από ευρωβουλευτής σας μετετράπηκε σε πολιτικό σας αντίπαλο; Γιατί ακούγατε τον κύριο Κουκάκη;».

Πέσατε στην παγίδα του καθεστωτικού ναρκισσισμού σας
«Θεωρήσατε τον εαυτό σας άτρωτο, ανεξέλεγκτο. Όμως πέσατε στην παγίδα του καθεστωτικού ναρκισσισμού σας. Της προστασίας σας και της κολακείας από κείνους που θα έπρεπε να σας ελέγχουν» είπε.

«Μετατρέψατε την ΕΥΠ σε εγκληματική συμμορία και κλονίσατε την εμπιστοσύνη του πολίτη στη Δικαιοσύνη και τις Ένοπλες Δυνάμεις» τόνισε. Και συμπλήρωσε «παρακολουθούσατε επί δυο χρόνια τον κ. Λαλούση, επικεφαλής του ΓΕΣ, είχε μήπως άποψη για τα εξοπλιστικά προγράμματα; […] Πόσο πατριωτικό είναι να παρακολουθείτε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, σας ρωτώ. Ποιος δημιουργεί έλλειμμα εμπιστοσύνης στις Ένοπλες δυνάμεις» είπε.

Ειδικότερα για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ρώτησε γιατί ήταν υπό παρακολούθηση και συνέδεσε τις παρακολουθήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας με τα εξοπλιστικά προγράμματα: «Πείτε μας λοιπόν, ακούγατε τον κ. Φλώρο, με διάταξη υπογεγραμμένη από την κ. Βλάχου για λόγους εθνικής ασφαλείας, επειδή ήταν ύποπτος ή επειδή θέλατε να τον εκβιάζετε; Και γιατί θέλατε να τον εκβιάζετε; Μήπως είχε άποψη που δεν ήταν πάντοτε ίδια με αυτή της πολιτικής ηγεσίας, ακόμη και για τα εξοπλιστικά που αποφασίσατε; Γιατί παρακολουθούσατε επί δυο χρόνια τον αρχηγό του ΓΕΣ; Μήπως και αυτός είχε άποψη για το πρότζεκτ του εκσυγχρονισμού των αρμάτων μάχης που προωθείτε; Γιατί παρακολουθούσατε τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων; Τον κ. Θεόδωρο Λάγιο, γιατί τον παρακολουθούσατε; Γιατί ο κ. Λάγιος αμέσως μετά την υπογραφή των πρώτων Ραφάλ απομακρύνθηκε; Και που μετακινήθηκε; Γιατί δημιουργήθηκε ειδική θέση για τον αντιπτέραρχο Λάγιο στο εξωτερικό; Σύμβουλος του υπουργείου σε θέματα ευρωπαϊκών αμυντικών προμηθειών, με συνολική αμοιβή 10.000 το μήνα, δηλαδή τριπλάσια από το μισθό του εδώ. Γιατί παρακολουθούσατε και τον αντικαταστάτη του, τον κ. Αλεξόπουλο;

Ήταν και αυτός κατάσκοπος μήπως δε σας άρεσε που πίεζε εγγράφως τους Γάλλους να δώσουν προγράμματα συμπαραγωγής στις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες; Τι σχέση έχουν οι παρακολουθήσεις με τα εξοπλιστικά;».

Συνολικότερα ανέφερε ότι «παρακολουθούσατε την ηγεσία του στρατού για 15 δισ. ευρώ εξοπλιστικά» και προειδοποίησε: «εσείς οι πατριώτες παρακολουθούσατε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί; Θα δώσετε καμία σαφή απάντηση τι σχέση έχουν οι παρακολουθήσεις με εξοπλιστικά προγράμματα;[…] μαθήματα πατριωτισμού στη δημοκρατική παράταξη δεν θα κάνετε ξανά και δεύτερον ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα Ελλήνων δεν θα μείνει χωρίς να ελεγχθεί, με τα λεφτά λαού για την άμυνα της χώρας δεν θα παίζουμε παιχνίδια».

Κατηγορούμενος είστε σήμερα όχι κατήγορος
«Σήμερα δεν μπορείτε να το βάλετε στα πόδια. Ο πρίγκιπας που νόμιζε ότι έγινα βασιλιάς έμεινε πια γυμνός» είπε και καταλόγισε απονενοημένη προσπάθεια συμψηφισμού.

«Δεν είμαστε ίδιοι[…] μην πετάξετε την μπάλα στην εξέδρα θα εκτεθείτε[..] Κατηγορούμενος είστε σήμερα όχι κατήγορος[…]Το κόμμα σας, κύριε Μητσοτάκη χρωστάει είναι ένα κόμμα που χρωστά 300 εκατ. ευρώ στις τράπεζες. Πείτε μας σε ποια συμφωνία έχετε έρθει με την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να βρίσκεστε ακόμη σε οικονομική λειτουργία; Το υπουργικό σας συμβούλιο χρωστάει συνολικά 13 εκατ. ευρώ. Και θα τολμήσετε εσείς, οι μπαταχτσήδες του δημόσιου χρήματος -γιατί με δημόσιο χρήμα αναχρηματοδοτήθηκαν οι τράπεζες- να μιλάτε για το ήθος των άλλων! Το κόμμα του Πάτση, του Στάση, του Χειμάρα, του Μαραβέγια, της Νικολάου, του Πέτσα. Εσείς που μεγαλώσατε με τις χορηγίες της Siemens και τα σπίτια του Βολταίρου. Εσείς θα μας κάνετε μαθήματα ηθικής;».

Ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για κατασκευασμένα ψεύδη σε ό,τι αφορά μαύρες σακούλες και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μόνο μια σακούλα: τα 37 δισ. που άφησε τα οποία αν δεν υπήρχαν η πατρίδα μας δεν θα μπορούσε να αντέξει σήμερα.

«Θα μείνετε στην ιστορία ως μια μεγάλη πληγή για τη χώρα[…] διαπράξατε ύβρη[…]υποχρέωση μας η κάθαρση» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και επισήμανε ότι η Βουλή καλείται να απαντήσει σήμερα αν είναι με τη Δημοκρατία ή την εκτροπή.

https://www.youtube.com/live/oipIhAGB_HA?feature=share

Πηγή: ertnews.gr