Συγκλονίζουν οι γονείς του 29χρονου υποσμηναγού: «Πέταξε και τέλος»

Συνεχίζονται στο Κατάκολο οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους. Εναέρια και πλωτά μέσα χτενίζουν την περιοχή, χωρίς προς ώρας, κάποια θετική ένδειξη, λόγω των θαλασσίων ρευμάτων. Οι έρευνες έχουν επεκταθεί και με υποβρύχια ρομπότ. Αβάσταχτος ο πόνος για την οικογένεια του 29χρονου Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα. Ο πατέρας του νεαρού υποσμηναγού μίλησε στην ΕΡΤ για τον γιο του, για την αγάπη του να πετάει και να μάχεται για την πατρίδα, αλλά και για τις στιγμές της τραγικής είδησης.

Κ. Τουρούτσικας: «Γιατί φεύγεις νωρίς του λέω, γιατί πετάω… Πέταξε και τέλος»

Ήταν τα τελευταία λόγια που αντάλλαξαν με τον γιό του λίγες ώρες πριν φύγει από το σπίτι του και δεν ξαναγυρίσει ποτέ. Ο πατέρας του υποσμηναγού Μάριου–Μιχαήλ Τουρούτσικα, λίγη ώρα μετά την τραγική είδηση μιλάει για το παιδί του και την αγάπη που είχε για την σχολή Ικάρων, χωρίς να μπορεί να δεχτεί την απώλεια.

Ο πατέρας του υποσμηναγού περιγράφει την επιμονή του Μάριου – Μιχαήλ να δηλώσει την Ικάρων πρώτη. «Την δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών. Και καταστραφήκαμε όλοι. Εγώ δεν έχω συνειδητοποιήσει τίποτα, η μητέρα του δεν ξέρω πως θα την βγάλει», είπε ο τραγικός πατέρας. Όταν τον ρωτούσαν δεν έλεγε πιλότος, έλεγε αεροπόρος, από σεμνότητα, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ήρθε και επιβεβαίωσε τον χειρότερο φόβο της μητέρας που άκουσε την είδηση χωρίς αρχικά να γνωρίζει ότι πρόκειται για το ίδιο της το παιδί.

Πηγή: ertnews.gr