Γ. Στουρνάρας: Καμιά ανησυχία για τις εγχώριες τράπεζες και τις καταθέσεις

Ηχηρή παρέμβαση για τις εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, πραγματοποίησε μιλώντας στο CNN Greece ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα μας αποτελεί πυλώνα «ηρεμίας και σταθερότητας».

Ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα ανησυχίας για τις εγχώριες τράπεζες και τις καταθέσεις, αλλά αντίθετα η χώρα μας και τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βρίσκονται σε εξαιρετική θέση έναντι των εξελίξεων.

Μάλιστα, έκανε ειδική μνεία στο όφελος που είχαν για την οικονομία αλλά και ειδικότερα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα οι αλλαγές που έγιναν κατά τη διάρκεια των μνημονίων και η συνακόλουθη αναδιάρθρωση του χρέους.

Οι δηλώσεις Στουρνάρα στο CNN Greece έχουν ιδιαίτερη αξία καθώς πραγματοποιούνται λίγες μόνο ώρες μετά τη «βουτιά» της μετοχής της Deutsche Bank, η οποία και προκάλεσε κύμα ανησυχίας στις διεθνείς αγορές και την Ευρωζώνη.

Και έρχονται να προστεθούν στις αντίστοιχες, καθησυχαστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για τις ελληνικές καταθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ