Ρωσία: Ο πόλεμος εναντίον εχθρικών χωρών θα διαρκέσει «πολύ»

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως η αντιπαράθεση της Ρωσίας με εχθρικές χώρες και αυτό που αποκάλεσε “υβριδικός πόλεμος” που έχει εξαπολύσει η Δύση εναντίον της θα διαρκέσει πολύ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε την πρόβλεψη αυτή απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο θα κρατήσει η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, όπως την αποκαλεί η Ρωσία, στην Ουκρανία.

“Αν αναφέρεστε σε πόλεμο με την ευρύτερη έννοια, μια αντιπαράθεση με εχθρικές χώρες, έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της χώρας μας, τότε θα διαρκέσει για πολύ”, δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

“Και εδώ πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και με αυτοπεποίθηση και να συσπειρωθούμε γύρω από τον πρόεδρο”, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης δεν είναι δουλειά της Ρωσίας να συμβουλεύσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ αν πρέπει να επισκεφθεί την Ουκρανία ή όχι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε πρόσκληση στον Κινέζο ηγέτη να επισκεφθεί τη χώρα του, όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το Associated Press.

“Γνωρίζουμε την ισορροπημένη θέση της Κίνας, την εκτιμούμε πολύ και πιστεύουμε πως ο ηγέτης της Κίνας λαμβάνει τις δικές του αποφάσεις ανάλογα με τη σκοπιμότητα ορισμένων επαφών. Δεν έχουμε δικαίωμα να δώσουμε καμία συμβουλή εδώ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ