Χρ. Σταϊκούρας: Δρομολογούμε 188 έργα ύψους 27,6 δισ. ευρώ

«Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, στη βιώσιμη ανάπτυξη όλης της επικράτειας, στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της καθημερινότητας όλων των πολιτών της χώρας». Αυτό επεσήμανε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρα, και πρόσθεσε: «Επιδιώκουμε την ενίσχυση των “πράσινων” υποδομών και μεταφορών και την ορθολογική αξιοποίηση των πολύτιμων υδάτινων πόρων».

Όπως σημείωσε ο υπουργός, «στον πυρήνα της στρατηγικής μας στόχευσης μέχρι το 2030 βρίσκεται μία δέσμη 188 έργων ύψους 27,6 δισ. ευρώ για σύγχρονες υποδομές και ασφαλείς μεταφορές».

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των ζητημάτων των συγκοινωνιών μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου επαφών με τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τις πρόσφατες επισκέψεις του, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις προκλήσεις.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε τις πρωτοβουλίες για ανέπαφες πληρωμές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την εξέλιξη των εργασιών της Γραμμής 4 του μετρό, ενώ για το μετρό της Θεσσαλονίκης είπε ότι αναμένεται να λειτουργήσει το 2024.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για την πρόοδο εργασιών στον ΒΟΑΚ, με τον οποίο αναμένεται να συρρικνωθούν οι αποστάσεις, αλλά κυρίως να βελτιωθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια στο νησί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ