Χρ. Σταϊκούρας: Ο ελληνικός σιδηρόδρομος μπαίνει και πάλι στις ράγες

Πραγματοποιήθηκε το πρωί η επανεκκίνηση του δρομολογίου Αθήνα – ΣΣ Λιανοκλαδίου – Λάρισα, με επιβαίνοντα και τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα.

«Ο ελληνικός σιδηρόδρομος μπαίνει και πάλι στις ράγες» δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος ήταν στην αμαξοστοιχία.

«Είναι γεγονός ότι σήμερα έχουμε την επανεκκίνηση των επιβατικών δρομολογίων σε όλο το μήκος της γραμμής από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη, μετά την καταστροφή που έγινε από τον «Daniel» και είναι το δεύτερο ουσιαστικό βήμα για την ανάταξη του Ελληνικού σιδηροδρόμου. Υπενθυμίζω ότι προηγήθηκε το πρώτο βήμα πριν από λίγες ημέρες με τις εμπορευματικές διαδρομές και έπονται οι ολικές αποκαταστάσεις του σιδηροδρομικού δικτύου κόστους 200 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τους επόμενους μήνες» δήλωσε ο υπουργός Χρ. Σταικουρας.

Παράλληλα, προσέθεσε δρομολογούνται οι διαδικασίες για την οργανωτική αναδιάρθρωση των φορέων του ελληνικού σιδηροδρόμου, αλλά και επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου. Ο ελληνικός σιδηρόδρομος μπαίνει και πάλι στις ράγες».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός δήλωσε «χρειάζεται να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα, έτσι ώστε να ενισχύσουμε την ασφάλεια και την αξιοπιστία του ελληνικού σιδηροδρόμου. Προς αυτή τη κατεύθυνση κινούμαστε βήμα – βήμα μεθοδικά και υπεύθυνα».

Στο πρώτο δρομολόγιο, που ξεκίνησε από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη ταξιδεύσαν 131 επιβάτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ