Συγκεντρώσεις-Τέμπη: Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Έξι συλλήψεις για μολότοφ

Επεισόδια σημειώθηκαν στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αφορμή την τραγική επέτειο του δυστυχήματος των Τεμπών, αλλά και οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των συνδικάτων.

Μαζική ήταν η συμμετοχή στο κάλεσμα διαμαρτυρίας συνδικάτων και φορέων που ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 57 νεκρών. Στα γραφεία της hellenic train ολοκληρώθηκαν οι πορείες, με την κυκλοφορία να έχει αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία στη πορεία τα συγκεντρωμένα άτομα ήταν 20.000. Από το πρωί έχουν γίνει συνολικά έξι συλλήψεις κατά τη διάρκεια της πορείας. Οι τέσσερεις αφορούν τα άτομα που είχαν αρχικά προσαχθεί για μολότοφ που βρέθηκε στα σακίδια τους κ οι άλλες δύο συλλήψεις αφορούν άτομα που έριξαν μολότοφ, ενώ έχουν προσαχθεί ακόμα τέσσερα άτομα.

Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στο Σύνταγμα και κοντά στην Ομόνοια,με μολότοφ και χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία, ενώ κατά διαστήματα γίνονται μικρής έντασης κ έκτασης επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο.

Πετροπόλεμος και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου άτομα που συμμετείχαν στις πορείες, τη στιγμή που έφθασαν έξω από τον ΟΣΕ πέταξαν πέτρες και μολότοφ με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση χημικών. Ακολούθησε «κυνηγητό» μέσα στην πόλη, ενώ πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα άτομα τα οποία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα κατευθύνθηκε προς την Εγνατία όπου στο ύψος της Αριστοτέλους συνεχίστηκαν τα επεισόδια με πέτρες και χρήση χημικών και η άλλη κατευθύνθηκε προς τα πανεπιστήμια. Στην Καμάρα η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Επεισόδια καταγράφηκαν και έξω από το κτήριο του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και στο ΑΠΘ, καθώς ομάδα ατόμων μπήκε μέσα στο πανεπιστήμιο και κάνει επιθέσεις στα ΜΑΤ.

Πηγή: ertnews.gr