Βενετία: Πρώτη ημέρα χθες για την εφαρμογή του εισιτηρίου εισόδου

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο αναφέρθηκε στην πρώτη ημέρα εφαρμογής του πιλοτικού σχεδίου που αφορά την υιοθέτηση εισιτηρίου εισόδου στην πόλη του, τονίζοντας ότι «στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, χθες, Πέμπτη, έκαναν κράτηση στον ιστότοπο του δήμου 113.000 άτομα, εκ των οποίων 15.000 πλήρωσαν για να εισέλθουν στο κέντρο της Βενετίας. Οι υπόλοιποι εξαιρέθηκαν της πληρωμήςλόγω του ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι, τουρίστες που διανυκτερεύουν, πολίτες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή ή πήγαν στην πρωτεύουσα του Βένετο για λόγους εργασίας ή υγείας. Η πειραματική φάση συνεχίζεται και σήμερα, ενώ μέχρι το τέλος του Ιουνίου η «υποχρεωτική κράτηση με καταβολή εισιτηρίου εισόδου ύψους πέντε ευρώ» πρόκειται να εφαρμοστεί για άλλες 28 ημέρες.

«Δεν έγινε ποτέ τίποτα για να ρυθμιστεί ο τουρισμός, οι εκπρόσωποι της πολιτικής δεν δραστηριοποιούνται, διότι δεν έχουν συμφέρον να το κάνουν, αλλά εγώ το έπραξα», πρόσθεσε ο Μπρουνιάρο. «Δεν μπορούμε μόνο να μιλάμε, πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας προς το συμφέρον των επόμενων γενεών, διότι διαφορετικά ο φόβος των καινοτομιών μπλοκάρει τα πάντα», δήλωσε ο δήμαρχος της Βενετίας.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας, περίπου τριακόσιοι κάτοικοι της Γαληνοτάτης, μέλη ακροαριστερών οργανώσεων, διαδήλωσαν ενάντια στο συγκεκριμένο μέτρο και συγκρούσθηκαν με την αστυνομία κατά την προσπάθειά τους να μπορέσουν να φτάσουν μέχρι την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ