Η Ουκρανία έπληξε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Ρωσίας

Η Ουκρανία έπληξε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Ρωσίας χθες με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων από τη γραμμή του μετώπου και ανακοίνωσε ότι προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε έναν ακόμη στρατιωτικό στόχο.

Ουκρανικά αυτόνομα αεροσκάφη έπληξαν στόχους στη Δημοκρατία του Ταταρστάν, μια βιομηχανική περιοχή νοτιοανατολικά της Μόσχας, χθες τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρουστάμ Μινιχανόφ.

Η Ρωσία επεσήμανε ότι αναχαίτισε ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στο διυλιστήριο Taneco της πετρελαϊκής εταιρείας Tatneft, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, στην πόλη Νιζνεκάμσκ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Στο διυλιστήριο ξέσπασε πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε σε 20 λεπτά, πρόσθεσε το πρακτορείο εξηγώντας ότι δεν έχει διακοπεί η παραγωγή.

Εικόνες από το σημείο δείχνουν ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε τη βασική μονάδα διύλισης CDU-7.

Το διυλιστήριο Taneco είναι ένα από τα μεγαλύτερα και νεότερα της Ρωσίας. Η ικανότητα παραγωγής του κυμαίνεται στα 360.000 βαρέλια ημερησίως.

Ο Μινιχάνοφ πρόσθεσε ότι στόχος επιθέσεων έγιναν εργοστάσια στις πόλεις Γελαμπούγκα και Νιζνεκάμσκ.

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν κοιτώνα εργατών στην ειδική οικονομική ζώνη Alabuga, κοντά στη Γελαμπούγκα, με ρωσικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά τραυματίες.

«Δεν έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές», τόνισε από την πλευρά του ο Μινιχάνοφ εξηγώντας ότι δεν έχει διακοπεί η λειτουργία των εργοστασίων.

Μη επιβεβαιωμένο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει μια μεγάλη έκρηξη και στη συνέχεια ανθρώπους να τρέχουν για να προστατευθούν.

Η εφημερίδα Washington Post είχε γράψει πέρυσι ότι η Ρωσία παράγει μαζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε εργοστάσιο στην ειδική οικονομική ζώνη Alabuga.

Από την πλευρά της, πηγή στις υπηρεσίες Πληροφοριών της Ουκρανίας δήλωσε στο Reuters ότι η υπηρεσία κατασκοπείας του στρατού της χώρας προκάλεσε «σημαντικές ζημιές» σε στρατιωτικό στόχο στο Ταταρστάν, τον οποίο έπληξε με ουκρανικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Η πηγή εξήγησε ότι επλήγη μονάδα παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ