Ισλανδία live: Νέα έκρηξη ηφαιστείου στη χερσόνησο Ρέικιανες

Οι εκρήξεις ηφαιστείων στην Ισλανδία τείνουν να γίνουν η κανονικότητα και αυτό διότι λίγες εβδομάδες αφού έλαβε τέλος μια έκρηξη, άλλη μια ηφαιστειακή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα, για άλλη μία φορά στη χερσόνησο Ρέικιανες. Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή, καθώς μελέτες έδειξαν ότι το μάγμα συσσωρεύεται στο υπέδαφος.

Η έκρηξη ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα μετά από μια σειρά σεισμών βορείως της πόλης Γκρίνταβικ, ενός οικισμού 3.800 κατοίκων που εκκενώθηκε εκ νέου.

Η λάβα εκτοξεύτηκε σε ύψος περίπου 50 μέτρων από μια ρωγμή μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου, ανέφερε το Μετεωρολογικό Γραφείο της χώρας.

Δείτε ζωντανά:

Το Blue Lagoon, το οποίο είναι δημοφιλές στους τουρίστες, εκκενώθηκε πριν από την έκρηξη, μετέδωσε ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ισλανδίας RUV.

Η Ισλανδία φιλοξενεί σχεδόν 400.000 κατοίκους και βρίσκεται πάνω από ένα ηφαιστειακό “καυτό σημείο” (hotspot) στον Βόρειο Ατλαντικό, παρόμοιο με εκείνο στην Χαβάΐ. Η νησιωτική χώρα βλέπει τακτικά εκρήξεις.

Mε πληροφορίες από ertnews.gr