Υβριδική έκδοση για το DS 3

Το σούπερ μίνι της DS είναι πλέον διαθέσιμο και σε υβριδική έκδοση, που συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 1.2 με 136 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα 28 ίππων, ενσωματωμένο στο νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 ταχυτήτων. Σύμφωνα με την εταιρεία το συγκεκριμένο σύστημα παροχής ισχύος προσφέρει χαμηλότερη μέση κατανάλωση σχεδόν κατά 20% σε σύγκριση με τη βενζινοκίνητη έκδοση με τον κινητήρα 1.2 των 130 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.

Οι χαμηλές εκπομπές CO2 (112 g/km στον τυποποιημένο κύκλο) συνεπάγονται απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας και φυσικά καθημερινή είσοδο στο δακτύλιο της Αθήνας. Ταυτόχρονα η υβριδική έκδοση προσφέρει και καλύτερες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 8,4”, πρώτο χιλιόμετρο από στάση σε 29,7”) από τη βενζινοκίνητη 1.2 των 130 ίππων.

Η τιμή του DS 3 Hybrid 136 ξεκινάει από 32.800 ευρώ, με πλήρες επίπεδο εξοπλισμού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ESP με hill holder, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, 8 αερόσακους, αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και αναδιπλούμενους καθρέφτες, cruise control, αισθητήρες στάθμευσης πίσω, προβολείς τεχνολογίας LED, αυτόματα φώτα και καθαριστήρες κλπ.

ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΤΑΣ