Φωτιά στο Άλσος Βεϊκου στα όρια του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

Τρεις εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν χθες αργά το απόγευμα στο Άλσος Βεϊκου, από την πλευρά του Δήμου Γαλατσίου. Ο αέρας φυσούσε δυτικά προς την πλευρά του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, με κατεύθυνση την Φιλοθέη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε αμέσως τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού Χαράλαμπο Μπονάτσο και διέθεσε για το σβήσιμο της φωτιάς πάνω από 20 πυροσβεστικά οχήματα τα οποία εισήλθαν στο Άλσος Βεϊκου.
Στο σημείο βρέθηκαν εκτός του Δημάρχου οι δύο καθ’ ύλην αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου, μέλη της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και αρμόδιοι υπάλληλοι που βοήθησαν στην πλήρωση των πυροσβεστικών οχημάτων και γέμιζαν τις υδροφόρες. Επίσης συνέδραμαν και οδηγοί, που έριξαν στην μάχη της κατάσβεσης τις δύο υδροφόρες του Δήμου. Επιπλέον, σηκώθηκαν εναέρια μέσα
που κατάφεραν -όσο βοηθούσε το φως της ημέρας- να κάνουν τρεις ρίψεις.

Άμεση ανταπόκριση στο τηλεφώνημα του δημάρχου υπήρξε από τον νέο Πρόεδρο του ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, στον οποίο ο Δήμος μας έγινε πρόσφατα μέλος) και δημάρχου Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά: ετοίμασε δύο πυροσβεστικά, ένα του Δήμου Κηφισιάς και ένα του Συλλόγου (λόγω της γρήγορης κατάσβεσης δεν χρειάστηκε να παρέμβουν).

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες που σημειώνεται εστία φωτιάς στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, που λόγω της άμεσης παρέμβασης Πυροσβεστικής και Δήμου ήταν ιδιαίτερα μικρής εμβέλειας.
Σωτήριοι, αποδείχτηκαν για την προστασία της περιοχής, οι δρόμοι που ανοίχτηκαν στα Τουρκοβούνια και τον λόφο της Φιλοθέης ώστε να υπάρχει πρόσβαση στα πυροσβεστικά οχήματα καθώς και οι ζώνες πυρασφάλειας που δημιουργήθηκαν από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης  Τουρκοβουνίων.
Η φωτιά αντιμετωπίστηκε με επιτυχία ενώ πυροσβεστικά οχήματα, οι δύο υδροφόρες του Δήμου και η εταιρεία φύλαξης «Starguard» ήταν σε επιφυλακή όλο το βράδυ.

Ο δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς και στην ασφάλεια της πόλης και των πολιτών.  Η συμμετοχή τους ήταν άμεση και ουσιαστική.

Να θυμίσουμε ότι για οποιαδήποτε εστία ή κάποια ύποπτη κίνηση πέσει στην αντίληψή σας, καλέστε αμέσως το 199 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το πεντάψηφιο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού 15310.