Ρεκόρ από Ελ Κααμπί: Ξεπέρασε Ρονάλντο, Μπενζεμά και Φαλκάο!

Ο Ολυμπιακός νίκησε εχθές (29/5) 1-0 τη Φιορεντίνα, στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά το τρόπαιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Γιουσέφ Ελ Κααμπί, ο οποίος πέτυχε το «χρυσό» γκολ του Ολυμπιακού, με το οποίο έφτασε τα 11 και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Ετσι ο 30χρονος Μαροκινός φορ κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ των 10 γκολ που είχαν πετύχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο την περίοδο 2016-17 στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Καρίμ Μπενζεμά το 2021-22 στην ίδια διοργάνωση και Ρανταμέλ Φαλκάο το 2010-11 στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ελ Κααμπί έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων που κατάφερε να σημειώσει 11 γκολ σε νοκ άουτ αγώνες σε μία περίοδο. Συνολικά ο Ελ Κααμπί έκλεισε τη φετινή ευρωπαϊκή του παρουσία με 16 γκολ. Μάλιστα, τα πέντε εξ’ αυτών τα σκόραρε κόντρα στην Αστον Βίλα.

Δύο γκολ πέτυχε κόντρα στη Φερεντσβάρος και τρία κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στο μεταξύ, ο αρχισκόρερ των Πειραιωτών έφτασε τα 16 γκολ σε 19 συμμετοχές φέτος στην Ευρώπη και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της λίστας των σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Ο Μαροκινός άσος πλέον έχει στόχο να ξεπεράσει τον συμπατριώτη και συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Γιουσέφ Ελ Αραμπί που έχει πετύχει 20 γκολ σε 58 παιχνίδια σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ