ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ: Το Porsche Classic Road Tour

Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Porsche Classic Road Tour, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε με στόχο να προσφέρει στους ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων της Porsche μια μοναδική εμπειρία, περιλάμβανε μαγευτικές διαδρομές 700 χιλιομέτρων μέσα από πανέμορφα φυσικά τοπία της Πελοποννήσου.

Μετά το περσινό αξέχαστο ταξίδι που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 75 χρόνων της Porsche, η περιπέτεια δε θα μπορούσε να μη συνεχιστεί και το 2024. Το Porsche Classic Road Tour 2024 δεν ήταν απλώς ένα ταξίδι, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν κοντά οι φίλοι της Porsche και λάτρεις των κλασικών μοντέλων. Μέσα από τις κοινές διαδρομές, τις στάσεις και αλλά και τις διάφορες δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες ήρθαν πιο κοντά και μοιράστηκαν τις ιστορίες και το πάθος τους για τα κλασικά αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα όσοι πήραν μέρος στο μοναδικό αυτό tour είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν άγνωστες γωνιές της Ελλάδας μέσα από διαδρομές που λίγοι γνωρίζουν, απολαμβάνοντας παράλληλα τις τοπικές γεύσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση προσέλκυσε 27 κλασικά μοντέλα αυτοκινήτων, και πιο συγκεκριμένα από την Porsche 356 έως την 993, με το παλαιότερο μοντέλο να χρονολογείται από το 1962.

Το ταξίδι για τους επίλεκτους οδηγούς ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 25 Μαΐου, με σημείο εκκίνησης το Ζάππειο Μέγαρο, ένα εμβληματικό κτίριο, σύμβολο πολιτιστικής κληρονομιάς και διαχρονικότητας, αντίστοιχης με αυτής των κλασικών Porsche, που αποτελούν «θρύλους» της αυτοκίνησης. Κάθε αυτοκίνητο Porsche που συμμετείχε στο Classic Road Tour έφερε αριθμημένο αυτοκόλλητο, καθώς επίσης στους συμμετέχοντες δόθηκαν t-shirts αλλά και θερμός με χαραγμένο τον αριθμό του αυτοκινήτου τους, δίνοντας έτσι την αίσθηση κλασικού «αγώνα».

Η πρώτη στάση έγινε μετά από 90,4 χλμ στο Λουτράκι, όπου απόλαυσαν τον καφέ τους με θέα στον Κορινθιακό Κόλπο, ενώ ακολούθησαν πανέμορφες διαδρομές στη ζώνη της Νεμέας και το χωριό Κανδήλα, στο οποίο μάλιστα σταμάτησαν για να γευτούν τα τοπικά φαγητά. Αμέσως μετά αναχώρησαν για τη Βυτίνα, με προορισμό το ξενοδοχείο Art Mainalon, ενώ το βράδυ ολοκληρώθηκε με BBQ στην πισίνα του Nymfasia Resort.

ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΤΑΣ