Έτοιμα προς τοποθέτηση τα πρώτα έξι σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

Πρόκειται για ασφαλείς και καθαρούς χώρους φιλοξενίας, σίτισης και δροσισμού, που θα
τοποθετηθούν στα σημεία της πόλης μας στα οποία συγκεντρώνονται οι αδέσποτοι φίλοι μας, γνωστά και ως αποικίες. Η παρούσα δράση περιλαμβάνει συνολικά 14 σπιτάκια.

Τα σπιτάκια χωρίζονται σε δύο επίπεδα με ξεχωριστές εισόδους, έχουν ανοιγόμενη οροφή για αναπλήρωση φαγητού και νερού, σκεύος τροφής και νερού, ενώ περιλαμβάνουν και «εξόδους κινδύνου» με διάφανη κουρτίνα PVC για μείωση κρύου καθώς και υπόστεγα πάνω από τα σκεύη φαγητού/νερού.

Να σημειωθεί ότι το έργο αυτό δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους δημότες, αφού εξασφαλίστηκε χορηγία που καλύπτει το συνολικό κόστος κατασκευής και συντήρησής τους.

«Πρόκειται για μια προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα των δημοτών και υλοποιείται σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας. Σκοπός μας είναι να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα στέγασης και σίτισης στις αποικίες των αδέσποτων της περιοχής μας, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούσαν και υγειονομικές «βόμβες». Τις επόμενες ημέρες οι κατασκευές αυτές θα τοποθετηθούν πιλοτικά σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης μας και θα είναι καθαρές και εύκολες στη χρήση τους, αφού έχει προβλεφθεί και η τακτική συντήρηση τους» τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αδέσποτων Ζώων και Ζώων Συντροφιάς, Εθελοντισμού και Νεολαίας Γιάννης Δελακουρίδης.