Νέο Subaru Forester

Η Subaru παρουσίασε τη νέα γενιά του εμβληματικού SUV της γκάμας της, του Forester, το οποίο μάλιστα αυτές τις μέρες κάνει την πρώτη του εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους στην έκθεση Auto Athina 2024.

Το αυτοκίνητο φυσικά χρησιμοποιεί την ενεργό «συμμετρική» τετρακίνηση που αποτελεί σήμα κατατεθέν όλων των Subaru. Γεγονός που σε συνδυασμό και με την απόσταση των 22 εκ. από το έδαφος και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα (μεταξύ των οποίων και σύστημα ελέγχου κατάβασης) εξασφαλίζει αυξημένες δυνατότητες εκτός δρόμου.

Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,67 μ. και μεταξόνιο 2.670 χιλιοστά, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 508 λίτρα. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ένα ήπιο υβριδικό σύστημα παραγωγής ισχύος, το οποίο αποτελείται από τον βελτιωμένο 2λιτρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα «μπόξερ» άμεσου ψεκασμού που αποδίδει 136 ίππους κι έναν ηλεκτροκινητήρα 12,3 kW (16,7 ίππων), τοποθετημένο στο αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT), το οποίο προσφέρει και τη δυνατότητα επιλογής 7 σταθερών σχέσεων.

Η εταιρεία αναφέρει επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 12,2”. Οι αναρτήσεις είναι με γόνατα Μακφέρσον εμπρός και διπλά ψαλίδια πίσω, ενώ τα φρένα είναι αεριζόμενοι δίσκοι εμπρός-πίσω.

ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΤΑΣ