Με τον μεταβατικό Πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας συναντήθηκε στη Δαμασκό ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σήμερα Κυριακή.
Σε δήλωσή του μετά τη πέρας των συναντήσεων, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι νέοι θεσμοί της Συρίας «μετά την πτώση του ολοκληρωτικού καθεστώτος Άσαντ».
«Θεσμοί, οι οποίοι θα πρέπει να εδράζονται στο κράτος δικαίου. Να είναι θεσμοί, οι οποίοι θα είναι συμπεριληπτικοί και ανεκτικοί. Να είναι θεσμοί, οι οποίοι θα είναι απολύτως συμβατοί με το Διεθνές Δίκαιο και ιδιαιτέρως, με το Δίκαιο της Θάλασσας», υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε:
«Η Ελλάδα είναι ενεργώς παρούσα στην περιοχή, μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ισχυρό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των χριστιανικών πληθυσμών στην περιοχή. Ως αξιόπιστος συνομιλητής του αραβικού κόσμου θα είναι παρούσα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ηρεμία και ευημερία στην περιοχή».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ