«Κλείδωσε» στο Ριάντ η συνάντηση ηγετών αραβικών χωρών για το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα

Στις 20 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στο Ριάντ μια συνεδρίαση ηγετών πέντε αραβικών χωρών για να συζητήσουν μια απάντηση απέναντι στο σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας, προτού η απάντηση αυτή παρουσιαστεί στις 27 Φεβρουαρίου σε μια προγραμματισμένη αραβική σύνοδο στην Αίγυπτο, δήλωσε μια σαουδαραβική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το σουνιτικό βασίλειο ηγείται των προσπαθειών των αραβικών χωρών να καταρτίσουν ένα σχέδιο για το μέλλον της Γάζας, ως απάντηση στις φιλοδοξίες του Αμερικανού προέδρου να μετατρέψει τον παλαιστινιακό θύλακα σε «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής».

Ηγέτες από τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και την Ιορδανία, καθώς και την Παλαιστινιακή Αρχή, «καλούνται να εξετάσουν το σχέδιο Τραμπ εις βάθος και να ετοιμάσει μια αραβική απάντηση», τόνισε η πηγή.

Η συνάντηση στο Ριάντ θα υπογραμμίσει την απόρριψη ενός «εκτοπισμού των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας» και τη «μεταφορά» τους εκτός του εδάφους αυτού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, τόνισε ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ή ο πρωθυπουργός της ΠΑ, Μοχάμαντ Μουσταφά θα παραστούν στη συνάντηση του Ριάντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ