Σειρά νέων σεισμικών δονήσεων στις Κυκλάδες: Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αμοργό

Νέες σεισμικές δόνησεις 4,2 Ρίχτερ στη Σαντορίνη, 4,1 Ρίχτερ και 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού.

Συγκεκριμένα στις 13:23, σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 234 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 11 χλμ. νότια της Αρκεσίνης Αμοργού.

Ανακοίνωση σεισμού της 10/02/2025:
Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 13:43 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.3 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 229 χλμ. ΝΑ των Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 12 χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 36.6856 Βόρεια
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 25.7460 Ανατολικά

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:20 σε απόσταση 229 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 25 χιλιόμετρα ανατολικά βορειοανατολικά της Οίας.

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:06 σε απόσταση 230 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 11 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ