H 3η αγωνιστική έγινε η πιο παραγωγική στην ιστορία του UCL με 71 γκολ σε 18 αγώνες (παρά τις 3 ισοπαλίες χωρίς γκολ), ξεπερνώντας το όριο των 67 γκολ που είχε σημειωθεί την προηγούμενη περίοδο (5η αγωνιστική) όσα μπήκαν την 1η αγωνιστική της τρέχουσας περιόδου.
Οι αγγλικές ομάδες (έξι) σημείωσαν 19 γκολ σε αυτήν την αγωνιστική: τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ από ομάδες μιας χώρας σε μία μόνο αγωνιστική.
Αυτά είναι τα πρόσωπα, τα ρεκόρ και τα σερί από τα χθεσινά (22/10)εννέα ματς της 3ης αγωνιστικής στη League phase του Champions League, σύμφωνα με τη Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):
Τσέλσι-Άγιαξ 5-1
* Ο Άγιαξ έχει δεχτεί 5+ γκολ σε αγώνα Champions League για δεύτερη φορά, μετά από μια ήττα με 1-6 από τη Νάπολι τον Οκτώβριο του 2022.
Σε περιόδους Κυπέλλου Πρωταθλητριών (πριν από το 1992) συνέβη μία φορά στις 22 Οκτωβρίου 1980 εναντίον της Μπάγερν Μονάχου (ήττα με 1-5).
* Ο Άγιαξ έχει δεχτεί 4 γκολ στο πρώτο ημίχρονο ενός μεγάλου ευρωπαϊκού αγώνα για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 1958 (εναντίον της Βάσας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών).
* Η Τσέλσι πέτυχε 4 γκολ στο πρώτο ημίχρονο αγώνα του Champions League για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2011 (εναντίον της Γκενκ).
* Η Τσέλσι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που είδε 3 διαφορετικούς έφηβους να σκοράρουν για αυτήν σε έναν μόνο αγώνα: τον Μαρκ Γκίου (19 ετών), τον Εστεβάο (18 ετών) και τον Τιρίκ Ζορζ (19 ετών).
* Η Τσέλσι είναι επίσης η πρώτη ομάδα της Premier League που έχει 3 διαφορετικούς έφηβους σκόρερ σε οποιαδήποτε διοργάνωση από το 1992-93.
* Ο Εστεβάο είναι πλέον ο νεότερος σκόρερ της Τσέλσι στο Champions League (στα 18 χρόνια και 181 ημέρες).
* Ο Εστεβάο έγινε ο τρίτος νεότερος σκόρερ πέναλτι στην ιστορία του UEFA Champions League, μετά τους Μπόγιαν Κρκιτς (18 χρόνια και 90 ημέρες το 2008) και Λαμίν Γιαμάλ που το πέτυχαν και αυτή την αγωνιστική του UCL (18 χρόνια και 100 ημέρες).
* Ο Μαρκ Γκίου έγινε ένας από τους 4 παίκτες που σκόραραν γκολ στο Champions League για 2 διαφορετικές ομάδες ως έφηβοι (επίσης για την Μπαρτσελόνα), μαζί με τους Κιλιάν Mπαπέ, Έρλινγκ Χάαλαντ και Τζορτζ Ιλενικένα.
Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους 1-0
* Ήταν η 22η συνάντηση μεταξύ αυτών των αντιπάλων στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο/Champions League. Μόνο η Μπάγερν Μονάχου εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης έχει παιχτεί πιο συχνά (28 φορές).
* Η Γιουβέντους δεν έχει κερδίσει κανέναν από τους τελευταίους 7 αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις (5 ισοπαλίες, 2 ήττες): το μεγαλύτερο σερί τους χωρίς νίκη για τους «Μπιανκονέρι» από τον Απρίλιο-Μάιο του 2009 (το τέλος της θητείας του Κλαούντιο Ρανιέρι, με 8 συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη σε αυτή την περίπτωση).
* Το σερί του Κιλιάν Μπαπέ να σκοράρει σε 11 συνεχόμενους αγώνες (για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γαλλία) έχει τερματιστεί.
* Ο Κενάν Γιλντίζ έγινε ο νεότερος βασικός αρχηγός της Γιουβέντους σε αγώνα Champions League στα 20 χρόνια και 171 ημέρες. Ξεπέρασε τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο οποίος ήταν αρχηγός της Γιουβέντους στο UCL τον Σεπτέμβριο του 1998 σε ηλικία 23 ετών και 325 ημερών.
Μπάγερν-Κλαμπ Μπριζ 4-0
* Η Μπάγερν Μονάχου έγινε η πρώτη ομάδα της Μπουντεσλίγκα στην ιστορία που ξεκίνησε μια σεζόν με 12 νίκες σε επίσημους αγώνες.
Στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, μόνο η Μίλαν είχε μεγαλύτερο σερί νικών στην αρχή της σεζόν το 1992-93 (13).
* Ο Χάρι Κέιν έχει σκοράρει σε 10 συνεχόμενους αγώνες (για την ομάδα και τη χώρα) για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα.
* Ο Κέιν έχει σκοράρει 20 γκολ σε 12 αγώνες για την Μπάγερν Μονάχου σε όλες τις διοργανώσεις τη σεζόν 2025-26. Είναι ο πρώτος παίκτης που έφτασε τα 20 γκολ αυτή τη σεζόν με ομάδα στα 10 μεγάλα πρωταθλήματα σε επίσημες διοργανώσεις.
* Ο Λέναρτ Καρλ έγινε ο νεότερος σκόρερ της Μπάγερν Μονάχου (στα 17 χρόνια και 242 ημέρες) στο Champions League, σπάζοντας το ρεκόρ του Τζαμάλ Μουσιάλα.
Ο Καρλ είναι πλέον επίσης ο νεότερος Γερμανός σκόρερ στην ιστορία του UCL.
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λίβερπουλ 1-5
* Ο Ούγκο Εκιτίκε της Λίβερπουλ είναι ο πρώτος παίκτης που σκόραρε τόσο για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης όσο και εναντίον της σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μαρσέιγ 2-1
* Η Μαρσέιγ έχει χάσει 12 από τα τελευταία 13 εκτός έδρας παιχνίδια της στο Champions League.
* Οι γαλλικές ομάδες έχουν κερδίσει μόνο 1 από τα 23 εκτός έδρας παιχνίδια της εναντίον πορτογαλικών ομάδων στο Champions League, εξαιρουμένων των προκριματικών (5 ισοπαλίες, 17 ήττες).
Η μόνη εκτός έδρας νίκη για γαλλική ομάδα εναντίον πορτογαλικής ομάδας στο Champions League ήταν μόνο αυτή της Μαρσέιγ επί της Σπόρτινγκ στις 12 Οκτωβρίου 2022 (2-0).
* Ο Ιγκόρ Παϊσάο έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε 3 γκολ στα πρώτα του 3 παιχνίδια Champions League με τη Μαρσέιγ από τον Ντιντιέ Ντρογκμπά το 2003 (5 γκολ).
Μονακό-Τότεναμ 0-0
* Ήταν το πρώτο 0-0 της Τότεναμ σε οποιαδήποτε διοργάνωση εδώ και 2,5 χρόνια (από τον Μάρτιο του 2023).
* Η Μονακό επιχείρησε 23 σουτ: το υψηλότερο σύνολο χωρίς να σκοράρει σε αγώνα Champions League.
Γαλατασαράι-ΜπόντοΓκλιμτ 3-1
* Η Γαλατασαράι έχει κερδίσει δύο συνεχόμενους αγώνες Champions League για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2012 (όταν έχει 3 συνεχόμενες νίκες).
* Ο Βίκτορ Όσιμεν έγινε ο πρώτος παίκτης της Γαλατασαράι που σκόραρε σε 7 συνεχόμενα παιχνίδια σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σπάζοντας το ρεκόρ συλλόγου του Μπουράκ Γιλμάζ με 6 γκολ (κατά τη διάρκεια της σεζόν 2012-13 στο UCL).
* Ο Όσιμεν είναι ο πρώτος παίκτης της Γαλατασαράι που σκοράρει 2 γκολ στο πρώτο ημίχρονο αγώνα του Champions League.
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Καραμπάγκ 3-1
* Για πρώτη φορά η Αθλέτικ δεν έχει χάσει στο Champions League αφού βρέθηκε πίσω (0-1).
* Το γκολ του Λεάντρο Αντράντε για την Καραμπάγκ στα 48 δευτερόλεπτα είναι το γρηγορότερο που δέχτηκε η Αθλέτικ στο Champions League, ξεπερνώντας το γκολ του Γιαν Σόρενσεν (Ρόζενμποργκ) στο 1 λεπτό και 25 δευτερόλεπτα τη σεζόν 1998-99.
* Λίγο περίεργο, από τις τελευταίες 14 ομάδες που σκόραραν στο πρώτο λεπτό ενός Champions League, μόνο 4 έχουν κερδίσει.
* Η Αθλέτικ έγινε η πρώτη ισπανική ομάδα που κέρδισε έναν αγώνα Champions League αφού δέχτηκε γκολ στο πρώτο λεπτό.
* Η Αθλέτικ δεν έχει σκοράρει ποτέ με σουτ εκτός περιοχής σε αγώνα Champions League. Τώρα, σκόραρε και τα 3 γκολ με σουτ από μακρινή απόσταση.
Σε αυτή τη σεζόν του Champions League, η μόνη άλλη ομάδα με 3 γκολ από μακρινή απόσταση στον ίδιο αγώνα είναι η PSV Αϊντχόφεν (εναντίον Νάπολι, 6-2, στις 21 Οκτωβρίου).
* Δύο από αυτά τα γκολ από μακρινή απόσταση ήταν του Γκόρκα Γκουρουθέτα, ο οποίος τα σκόραρε και με τα δύο πόδια.
Ο τελευταίος παίκτης που πέτυχε το ίδιο κατόρθωμα ήταν ο Λιονέλ Μέσι στις 16 Απριλίου 2019, για την Μπαρτσελόνα εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
* Ο Γκουρουθέτα είναι ο 4ος παίκτης της Αθλέτικ (και ο πρώτος σε σχεδόν 70 χρόνια) που σκοράρει 2+ γκολ σε έναν αγώνα στο Champions League/European Cup, μετά τους Χοσέ Λουίς Αρτέξε (χατ-τρικ το 1956), Μερόντιο (1956) και Ιγνάσιο Ουρίμπε (1957).
Αταλάντα-Σλάβια Πράγας 0-0
* Η Σλάβια επέκτεινε το σερί της χωρίς νίκη στο UCL σε 14 αγώνες. Δεν έχει κερδίσει κανένα παιχνίδι στη διοργάνωση από τον Σεπτέμβριο του 2007.
* Η Σλάβια έχασε 9 από τους προηγούμενους 10 αγώνες της εναντίον Ιταλών αντιπάλων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ