Εξέγερση μεταναστών στη Μόρια: Έβαλαν φωτιά και κάηκαν μητέρα με το παιδί της (Βίντεο)

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τις δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν το απόγευμα μέσα και έξω από το ΚΥΤ Μόριας.

Μία Αφγανή γυναίκα και το παιδάκι της κάηκαν ζωντανοί όταν το εμπορευματοκιβώτιο στο οποίο διέμεναν τυλίχτηκε στις φλόγες, σύμφωνα με το lesvosnews.gr.

Μόλις εκδηλώθηκαν οι δύο πυρκαγιές σήμανε συναγερμός και στο ΚΥΤ Μόριας έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όμως οι μετανάστες είχαν εξεγερθεί και δεν επέτρεπαν ούτε στους αστυνομικούς αλλά ούτε και στους πυροσβέστες να επιχειρήσουν.

Έτσι δημιουργήθηκε ένα άναρχο σκηνικό με τη φωτιά να εξαπλώνεται επικίνδυνα και σε άλλα εμπορευματοκιβώτια.

Στο σημείο είχε φτάσει εν τω μεταξύ και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης για να συνδράμει στην εκτόνωση των γενικευμένων πλέον επεισοδίων.

Όμως και ο ίδιος εγκλωβίστηκε μέσα στο ΚΥΤ Μόριας με αποτέλεσμα να γίνει ολόκληρη επιχείρηση για να καταφέρει να βγει από το χώρο του Κέντρου ενώ αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς που είχε εισπνεύσει.

Στο ΚΥΤ Μόριας μετέβη άμεσα και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ο οποίος ήταν εμφανέστατα απογοητευμένος από την εικόνα που αντίκρισε μέσα στο χώρο που θύμιζε πεδίο μάχης.

Οι μετανάστες δεν επέτρεπαν ούτε στα ασθενοφόρα και τους διασώστες του ΕΚΑΒ να μπουν μέσα στο ΚΥΤ Μόριας και να παραλάβουν τραυματίες αφού δεχόταν συνέχεια κλήσεις για βοήθεια.

Ακόμα και οι σοροί των δύο νεκρών μεταφέρθηκαν με ιδιωτικό αυτοκίνητο ενώ αργά το βράδυ και αφού ηρέμησαν κάπως τα πράγματα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν συνεχώς τραυματίες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Αργά το βράδυ έφτασαν στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης με αεροπλάνο C-130 τρεις διμοιρίες ΜΑΤ προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη μέσα και έξω από το ΚΥΤ Μόριας.