Το Ισραήλ έπληξε πάνω από 140 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο: Νέα πλήγματα στη Βηρυτό

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε στη διάρκεια της νύχτας περισσότερους από 140 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, απ΄όπου το ένοπλο ισλαμιστικό κίνημα εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ σε υποστήριξη της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

“Από χθες βράδυ, ο στρατός έπληξε περισσότερους από 140 στόχους (…) της Χεζμπολάχ, κυρίως εκτοξευτήρες (ρουκετών) που έθεταν στο στόχαστρο Ισραηλινούς αμάχους, κτήρια στα οποία είχαν αποθηκευτεί όπλα (…) και άλλες εγκαταστάσεις τρομοκρατικών υποδομών (…) στην περιοχή της Βηρυτού”, ανέφερε ο στρατός σε μια ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters, τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού συνεχίζονται σήμερα. Οι μάρτυρες δήλωσαν πως καπνός φαίνεται να υψώνεται από την περιοχή.

Σύμφωνα εξάλλου με πηγή ασφαλείας του Λιβάνου που επικαλείται το AFP, ένα νέο ισραηλινό πλήγμα στοχοποίησε σήμερα τη νότια Βηρυτό, προπύργιο της Χεζμπολάχ, έπειτα από μια νύχτα εντατικών βομβαρδισμών. Σύμφωνα με την πηγή, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, επλήγη ένα κτήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ